JESZENSZKY GÉZA, DR. külügyminiszter:

Full text search

JESZENSZKY GÉZA, DR. külügyminiszter:
JESZENSZKY GÉZA, DR. külügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Miniszterelnök úr összefoglalta az előzményeket. Ehhez hozzátennivalóm csupán annyi, hogy a magyar Kormány, a magyar Külügyminisztérium már a múlt héten – amikor Európa még talán kevéssé figyelt az aggasztó jelekre – megtette az első lépéseket mind az Európa Tanácsnál, mind a többi európai országoknál. Az események drámaivá fordulása, úgy érzem, sajnos, előérzetünket igazolta. Ugyanakkor az európai országok vagy a világközvélemény föllépése talán kedvező irányt szab az eseményeknek.
A szomszéd államokkal, illetve más európai államokkal közvetlen, állandó kontaktusban vagyunk, konzultálunk, és a miniszterelnök úr által említett kapcsolatfelvétel során telefonon személyesen beszéltem a csehszlovák és a jugoszláv külügyminiszterrel, akik egyetértettek a mi álláspontunkkal. Amellett pedig, miután az Európai Közösség külügyminiszterei ma 11 órakor összeültek, így helyettesi szinten, illetve kabinetfőnöki szinten tudtam beszélni a belga külügyminiszterrel, illetve képviselőjével, a német külügyminiszter képviselőjével és Mock helyettesével.
Ezek alapján azt mondhatom, hogy egy egységes állásfoglalás bontakozik ki, és meggyőződésem, esély van arra, hogy a világ közvéleményének és a kormányoknak a felelősségteljes állásfoglalása kedvező menetet adjon az eseményeknek. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me