GYARMATI DEZSŐ (MDF)

Full text search

GYARMATI DEZSŐ (MDF)
GYARMATI DEZSŐ (MDF) Tisztelt Elnök Úr!Tisztelt Országgyűlés! Talán szokatlan hangvételű hozzászólásom, mert egyértelműen ünnepi és csak elismerést tartalmaz. Sajnos, itt a Parlamentben objektív okok miatt ilyen lehetőség ritkán adódik. A magyar sport és testnevelés mostani kiemelkedő sikereiről akarok néhány szót szólni.
Nem sokkal korábban a női sakkcsapat nyert olimpiai bajnoki címet, a múlt héten pedig Ausztráliában a magyar úszók és vizilabdázok remekeltek. Öt aranyérmet nyertek versenyzőink, ötször játszották el a Himnuszt, a magyar Himnuszt, ötször tisztelgett a televízió jóvoltából a világ honfitársaink előtt.
Ugyancsak a múlt héten tették közzé a Gallup Intézet felmérését, amely szerint pesszimista nép a magyar. És ezek után jön hirtelen az ellenpélda. A szűk, nehéz körülmények között, mostoha uszodaviszonyok között készülő néhány ember és csapata – gondolok itt elsősorban Széchy Tamásra és Kiss Lászlóra – bebizonyítja, hogy igenis lehet ebben az országban eredményt produkálni és a siker nem is maradt el. Példaértékű teljesítményük: öt aranyat nyertek a magyarok. Nem akarok ehhez semmit sem hozzátenni. Biztos vagyok abban, hogy bárminemű figyelemfelkeltés nélkül is valamennyien méltányolják e sportteljesítmény értékét.
Remélem, képviselőtársaim nem felejtik el ezt majd később sem, amikor lehetőség nyílik a sport és testnevelés anyagi támogatására.
Köszönöm a figyelmüket. (Általános taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me