ILLÉSSY ISTVÁN, az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság előadója:

Full text search

ILLÉSSY ISTVÁN, az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság előadója:
ILLÉSSY ISTVÁN, az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság előadójaként kívánok szólni.
Bizottságunk megtárgyalta a törvényjavaslatot és a hozzá beérkezett módosító indítványokat, és engedjenek meg néhány szót a módosító indítványokról szólni.
Két módosító indítványt, amely az erdőbirtokossági felügyeletekkel kapcsolatos tevékenység elvételét javasolja, bizottságunk nem támogatja. Ellenben benyújt egy bizottsági módosító indítványt, amely a felügyeletet a törvényességi felügyeletre kívánja cserélni. Azt hiszem, Tarján Lászlóné érvelése ezt a megoldást is tartalmazta, hogy legalábbis addig, amíg az új erdőtörvény meg nem születik, ezek az erdőbirtokosságok ne maradjanak törvényességi felügyelet nélkül. Tehát azt gondoljuk erről, hogy ez egy korrekt megoldása a problémának.
Bizottságunk még egy módosító indítványt tett, amely arra vonatkozik, hogy az a bizonyos november 1-jei határidő és a földművelésügyi igazgatás integrált intézményrendszerének kialakítása még ebben az évben történjék meg, illetve törvényjavaslat formájában kerüljön az Országgyűlés elé.
Egy nagy módosítóindítvány-csomagot nyújtott be Lakos László képviselőtársunk. Bár bizottsági előadóként nem illő minősítenem módosító indítványait, de ő vette magának a bátorságot, hogy csőlátással minősítsen bennünket. El kell mondanom, hogy a bizottság csőlátása azt eredményezte, hogy módosító indítványai közül egyedül azt fogadtuk el, amely a hatálybaléptetést a kihirdetés napjához köti. És itt ha kívánják, természetesen ki tudok térni a szakmai részletekre, ami miatt a többi módosító indítványát elutasítottuk, de erre most nem szándékozom kitérni.
Torgyán József képviselőtársammal egyetértve a bizottság általában a döntéseit konszenzussal hozta. Ezalatt azt értem, hogy az egyes kérdések megszavazásánál egy-két "nem" előfordult, illetve pár tartózkodás, általában az ellenzéki képviselők is gyakran szavaztak igennel.
Bizottságunk a bizottság által benyújtott, illetve elfogadott módosító javaslatokkal javasolja a tisztelt Háznak, hogy a törvényjavaslatot elfogadni szíveskedjenek.
Nem találtunk olyan szakmai kifogást, amelyet Szigethy István előadott. Én sem látok a magam részéről, bár én nem vagyok jogász. Az, hogy egy hivatal jogi személy és hogy egy hivatal részben önálló gazdálkodási jogkörrel rendelkezik, e kettő között nem látok ellentmondást. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me