PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)

Full text search

PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)
PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem gondoltam volna, hogy a csatlakozó módosító indítvány védelmében, illetve támogatása ügyében hozzá kell szólni, de úgy érzem, hogy alapvető hiányosság található ilyen szempontból a törvényben, és nagyon csodálkozom azon, amit Gáspár képviselőtársam mondott, hogy tulajdonképpen egy törvényességi felügyeletről van szó. Én, amikor elolvastam, akkor az f) pontban ezt olvastam, hogy "erdőbirtokossági társulatokkal kapcsolatos felügyeleti tevékenységet". A törvényesség szó nincs bent. Természetesen ezt lehet pótolni, és a törvényesség szót bele lehet tenni. Akkor viszont felhívnám a figyelmet arra, hogy ha a törvényesség szót betesszük, akkor egy kérdés felmerül: ki végzi a törvényességi felügyeletet? A nagyobb erdőterületek magánkézben, tehát nagyobb erdővagyon egy kézben van abban az esetben, illetve a különböző szövetkezeti erdőknél ki végzi a törvényességi felügyeletet? Én úgy érzem, hogy itt kettős szabályozás lenne, illetve kettős felügyelet.
Én természetesen azt a vonalat támogatom, amikor a törvényességi, illetve szakmai felügyeletet egységesen az erdőfelügyelet látja el. Tulajdonképpen még a törvényességi felügyelethez – azt hiszem, hogy amint Tarján Lászlóné képviselőtársnőm mondta – a speciális társaságról van szó, ezért a társasági törvény is vonatkozik ilyen szempontból erre.
Tehát én arra hívnám fel a figyelmet, hogy amennyiben a tisztelt Ház elveti ezt a két, illetve az egy módosító és a csatlakozó módosító javaslatot, akkor meg kell gondolni azt, hogy a különböző tulajdonformában lévő erdőknek a törvényességi felügyeletét ki fogja ellátni, mert így, ahogy van, egyrészt fogalmazás szempontjából nem jó, be kell kerülni akkor a törvényesség szónak, illetve akkor ki kell egészíteni mással. Azt hiszem, a helyzetet legegyszerűbben úgy oldjuk meg, hogy ezt az f) pontot a 2. §-ból kivesszük, és erről majd az erdőtörvénynél szó lesz, illetve a szakmai törvényességi felügyeletet az erdőfelügyelőség fogja ellátni. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me