BALOGH JÁNOS (SZDSZ)

Full text search

BALOGH JÁNOS (SZDSZ)
BALOGH JÁNOS (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr! Eddig jogi érvelést hallgattunk meg, engedje meg a tisztelt Ház, hogy ezt a kérdést az állampolgár, az egyszerű választópolgár szemszögéből nézzük. Magyarországon nincs olyan törvény hatályban – úgy tudom –, ami engem arra kényszerít, hogy elmenjek szavazni, tehát nem lehet rászorítani arra, hogy éljek a jogaimmal.
Én, mint országgyűlési képviselő, aki 13 jelölt közül jutottam be két forduló után, azt tudom mondani, hogy nem attól lettem legitim vagy legitimebb, hogy 12-en vagy 12 ezren, avagy 43 ezren választottak, hanem úgy érzem, hogy egy képviselő attól lesz hiteles, ahogy képviseli a választópolgárait. Ehhez nem feltétlenül szükséges 50-55, 15 vagy 25%-os részvételi arány egy fordulóban.
A másik: ha demokráciában élünk – márpedig mindenki azt mondja, hogy abban szeretnénk élni –, egyetlenegy állampolgárt nem lehet kényszeríteni arra, hogy akaratán túl – ha nem tudják meggyőzni azok a politikai erők – részt vegyen egy szavazáson. Nem létszám kérdése ez, ezért Hack Péter képviselőtársam előterjesztését javaslom elfogadni. Köszönöm. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me