ELNÖK (Vörös Vince)

Full text search

ELNÖK (Vörös Vince)
ELNÖK (Vörös Vince): Tisztelt Országgyűlés! Az ülésünket azért nem kezdtük meg pontosan 2 órakor, mert a Független Kisgazdapárt sajtótájékoztatót tart, és amíg be nem fejeződik, arra várunk. (Közbekiáltások, tiltakozás, taps.)
(Rövid szünet.)
Kérem képviselőtársaimat, szíveskedjenek beszólítani a folyosón tartózkodókat, mert az ülést megkezdjük. (Rövid szünet.)
Képviselőtársaim! Jelenlét-ellenőrzést tartunk, hogy az Országgyűlés határozatképes-e.
Kérem, szíveskedjenek megnyomni az "igen" gombot. (Megtörténik. Jelenlévők száma: 157, azaz 41% – az ülés nem határozatképes.)
Az Országgyűlés még mindig nem határozatképes. (Rövid szünet.)
Képviselőtársaim! Foglalják el a helyüket, újból jelenlét-ellenőrzést tartunk.
Kérem képviselőtársaimat, nyomják meg az "igen" gombot. (Megtörténik. Jelenlévők száma: 171, azaz 45% – az ülés nem határozatképes.)
Sajnos, még mindig nem határozatképes az Országgyűlés. (Rövid szünet.)
Intézkedtem, hogy a sajtótájékoztatóra jusson el a hír, hogy megkezdődik az Országgyűlés. (Közbeszólások: Köszönjük. – Taps. – Rövid szünet.)
Foglalják el a helyüket, Képviselőtársaim. Képviselőtársaim! Még egyszer jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem, szíveskedjenek megnyomni az "igen" gombot. (Megtörténik. Jelenlévők száma: 202, azaz 53% – az ülés határozatképes.) Köszönöm, az Országgyűlés határozatképes.
Ülésünket megnyitom. Az elnöki teendők ellátásában dr. Horváth József és Trombitás Zoltán jegyző képviselőtársak lesznek a segítségemre.
Az interpellációk elmondására kerül sor. Kádár Péter, a Szabad Demokraták Szövetségének képviselője, valamint dr. Pásztor Gyula, a Független Kisgazdapárt képviselője interpellációt nyújtottak be "Az állattenyésztők ellehetetlenülése" címmel a földművelésügyi miniszterhez, a pénzügyminiszterhez, valamint a nemzetközi gazdasági kapcsolatok miniszteréhez.
Kádár Péter képviselőtársamat illeti a szó.
Interpelláció: Kádár Péter (SZDSZ) és dr. Pásztor Gyula (KFgP) – a pénzügyminiszterhez, a földművelésügyi miniszterhez és a nemzetközi gazdasági kapcsolatok miniszteréhez – "Az állattenyésztők ellehetetlenülése" címmel

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me