ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Igen. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 204 "igen" szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.
A jelentés 2/a és 2/b pontja az országgyűlési határozati javaslat új ponttal történő kiegészítésére tesz javaslatot. Felhívom képviselőtársaim figyelmét arra, hogy a jelentés 2/b pontjához kapcsolódan Kuncze Gábor csatlakozó módosító javaslatot nyújtott be 2921-es számon, amelyről csak akkor tud határozni az Országgyűlés, ha a 2/b pontra vonatkozó javaslatot elfogadja. A 2/a pontban a szociális bizottság azt javasolja, hogy a 26 000 forintot meghaladó nyugdíjak esetében saját jogú nyugellátásban, baleseti, rokkantsági nyugdíjban és átmeneti járadékban részesülők közül az, aki december 31-ig nyugdíjjogosultságát megszerezte, a kormányrendelet 1. paragrafusának (2) és (3) bekezdése szerint kapjon nyugdíjemelést.
A jelentés 2/b pontjában a szociális bizottság azt javasolja, hogy nyugdíjemelésben részesüljön mindaz, akinek a nyugdíja a 26 000 forintot nem haladja meg, a baleseti nyugellátásban és az átmeneti járadékban részesülők közül pedig az, akinek az ellátását 1990 december 31-e és január 1-je közötti időponttól állapították meg. Az 1991. augusztus 1-jétől hatályos emelés összege 10%, ami 600 forintnál kevesebb és 1200 forintnál több nem lehet, és a nyugállományba vonulás időpontjára való tekintettel időarányosan csökkenő értékű. Az emelés nem érinti a nyugellátások legkisebb összegében részesülőket. Az ellátás és az emelés összege nem haladhatja meg a havi 26 000 forintot.
Először a szociális bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a jelentés 2/a pontjára vonatkozó rész szerint.
A javaslatot a költségvetési bizottság támogatja. Államtitkár úr?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me