FRAJNA IMRE (FIDESZ)

Full text search

FRAJNA IMRE (FIDESZ)
FRAJNA IMRE (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Frakciónk ezt a törvényt a kevésbé sürgős jogalkotási feladatok kategóriájába sorolta és sorolja most is. Ez a törvény összesen 530 főt érinthet ebben az évben saját előírása szerint. Anélkül, hogy kétségbe próbálnánk vonni ezeknek az embereknek a kiválóságát, úgy gondoljuk, itt tornyosul a hátunk mögött ennél a törvénynél sokkal fontosabb és sürgetőbb törvényeknek egész halmaza. Utalnék csak a szövetkezeti törvényre, a társadalombiztosítás törvényeire, a banktörvényre, a pénzintézeti törvényre. Ezek mind-mind roppant fontos törvények, és sokkal nagyobb tömegeit érintik az állampolgároknak, mint a kitüntetésekről szóló törvény.
Úgy gondoljuk, hogy a Kormány saját hatáskörében is létrehozhatott volna kitüntetéseket. Nem tette ezt; törvényben óhajtja ezt az új kitüntetést megtenni.
Dicséret is illeti a Kormányt részünkről, hogy viszonylag szerencsés ideológiai töltetű kitüntetést sikerült kiválasztania, remélhetőleg a viták nem fognak föllángolni körülötte. Én is azt hiszem, hogy itt már hosszabban vitázunk, mint amennyit egyébként a kérdés megérdemelne.
A Hócipőbe illő módosítási indítványokról csak annyit, mint az egyik szerzőjük, megjegyeznék, hogy pusztán a törvényben található, ugyanoda illő passzusokkal való nemes vetélkedés reményében születtek. (Derültség.)
Nem is húznám az időt. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me