DÉNES JÁNOS (független):

Full text search

DÉNES JÁNOS (független):
DÉNES JÁNOS (független): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Állampolgárként is abban a reményben voltam, hogy az Alkotmánybíróság erkölcsi-szellemi tekintélyét nem tékozolja el a napi politika egy tál lencséjéért. (Mozgás.) Elvártam volna az Alkotmánybíróságtól azt a bölcsességet, hogy megfelelő módon levelezik a köztársasági elnökkel, de nem fordul szembe egy egész nemzet, egy egész társadalom akaratával, és nem fordul szembe a Magyar Parlamenttel, amely többségi döntést hozott. Én ugyan a mondanivalómat laikusként mondom, végül sajnálom, hogy nincs itt az igazságügy-miniszter úr, aki egy hasábot szánt az egyik napilapban annak, hogy a folyamatos alkotmánysértés állapotában vagyunk.
Kérem, minket azért küldtek ide, hogy a bolsevik alkotmányt lebontsuk, és kínlódjunk vele, amíg az új alkotmányt létre nem hozzuk. Erre elvi döntés tudtommal már született ebben a Házban szakemberek részéről.
Ennyit engedjenek meg elöljáróban. Ami pediglen a Kónya Imre frakcióvezető úr által beterjesztett, kellőképpen nem ismertetett és késve kézhez kapott javaslatot illeti, erre reagálva, egyetlen mondatát ragadom ki. Mégpedig azt mondja: a tulajdon helyett vételi esély. Kérem, rendkívül szemérmetlen ez az ajánlat. Rendkívül szemérmetlen.
Engedje meg a tisztelt Ház, hogy felhívjam a figyelmet a tisztelt Ház viselkedésére akkor, amikor mi módon minősítette az én javaslatomat, mégpedig, amikor megokoltam, hogy a kárpótlást és a tulajdont nem lehet együtt tárgyalni. A tisztelt Ház volt olyan opportunista, hogy nem igent mondott, nem nemet mondott – tessék a jegyzőkönyvet kikeresni –: 150-valahányan tartózkodtak.
És itt a tisztelt Parlament és mindnyájunk felelősségénél tartunk, még akkor is, ha Pető Iván úr a túlsó oldalt ugyebár obstrukcióval vádolta, de ez valami genetikai ártalom nála, nyilván a génjeivel hozta. (Derültség.) Azt az örökölt, dialektikus…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me