ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP):

Full text search

ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP):
ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Csupán egy pontosítást szeretnék tenni Orbán Viktor felszólalásához.
Hadd hívjam fel a figyelmet arra, hogy 1957-ben február 1-je és 28-a között a termőföldet vissza lehetett igényelni. Mindenki bemehetett a községházára jelentkezni, és azt követően kimérték neki. Annak idején nagyon sokan éltek is ezzel a lehetőséggel. Nem ellentmondás van közöttünk, csak pontosításként vagy kiegészítésként mondom ezt.
Katona Tamás hozzászólásához csatlakozva hadd mondjam el a meglátásomat! Én nagyon nehezen merném kimondani azt, hogy ez a kárpótlási törvény esetleg a legtisztességesebb megoldásnak tűnik. Az én személy szerinti megközelítésemben ez a törvény majd tíz vagy húsz év múlva esetleg emlékeztethet az 1967. évi IV. törvényre, a földmegváltás álszent jogintézményére, amikor bagóval kiszúrták az emberek szemét, majd azt követően elvették a földjét.
Megmondom, miért. Azért, mert ez a kárpótlás összegszerűségében és arányaiban körülbelül ugyanolyan arányú és mértékű lesz, mint annak idején volt a földmegváltási összeg.
Még egy gondolat. Kőrösi képviselőtársam említette, hogy ez a kárpótlás esetleg 600 000 tulajdonost érint majd. (Közbeszólás: 1 600 000.) Igen, ez az 1 600 000 a jó. Csak az a probléma ezzel, hogy egy kb. 100 milliárdos összeget adunk azoknak az embereknek, akiktől mai értékben több mint 1000 milliárdot elvettünk.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me