ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Köszönöm szépen. Ha nem ragaszkodnak hozzá, valóban, tudom, hogy a pénzügyminiszter úr nyilatkozott, támogatja ezt a megoldást. Ha eltekintünk a formális kötelezettségtől, akkor fölteszem szavazásra a kérdést.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy… (Közbeszólások: Nem vagyunk határozatképesek.) Köszönöm, meg kell ismételnünk a szavazást.
Kérem a kint tartózkodókat beszólítani. (Rövid szünet.)
Kovács Jenő képviselő úr szavazógépe nem működik, kérem bekapcsolni. És ismét szavazásra teszem föl a kérdést. Kérem letörölni a táblát. (Rövid szünet.)
A technikai munkatársak két perc türelmet kértek, amíg a szavazógépet rendbehozzák. Határozatképesek vagyunk, megállapítottam, hogy legalább tíz képviselő bejött a terembe, úgyhogy nincs ok nyugtalanságra. (Rövid szünet.)
Arra szeretném fölhívni a tisztelt képviselők figyelmét, hogy utána nyomban az ügyvédségről szóló törvény elég hosszas, mintegy másfél órás szavazási eljárása következik. Kérem, vegyék majd figyelembe. (Kupa Mihály érkezik az ülésterembe – szórványos taps.) Nem okozott fennakadást a miniszter úr távolléte, mert tudjuk, hogy tegnap már lényegében nyilatkozott; itt a szavazógép korrigálása folyik. (Derültség.) Csak szokványos technikai korrekcióról van szó, nem manipulációról.
Tehát formálisan megismétlem, miniszter úr tegnapi nyilatkozatában már támogatta a költségvetési bizottság javaslatát. Ezek után ismét szavazásra teszem föl a kérdést. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 155 "igen" szavazattal 2 ellenszavazat és 60 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
Következik dr. Békesi László képviselő úr javaslata. A költségvetési bizottság a javaslatot nem támogatta. Kérdezem miniszter urat, egyetért-e a javaslattal.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me