DARÓCZY ZOLTÁN, DR. (MSZP):

Full text search

DARÓCZY ZOLTÁN, DR. (MSZP):
DARÓCZY ZOLTÁN, DR. (MSZP): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Úr! Amikor az Országgyűlés az interpellációmra adott választ nem fogadta el, szavazás előtt azt kértem az Országgyűléstől, hogy a honvédelmi bizottság mellett a gazdasági bizottság is nézze meg felvetéseimet, tekintettel arra, hogy az eredeti szövegből egyértelműen kiderült, hogy a honvédség intézkedését sehol sem kifogásoltam, gazdasági kérdésként vetettem fel az ügyet. Sajnálattal állapítom meg, hogy a honvédelmi bizottság mellett a gazdasági bizottság ezt a kérdést nem vizsgálta meg.
A honvédség vezetői részéről elhangzott válaszokat korrektnek tartom. Ők a saját maguk szempontjából optimalizálták lehetőségeiket, és a 125 tanterem ügyében is végre nyilatkoztak. Engedje meg a tisztelt Országgyűlés, hogy ezt felolvassam.
Nincs szó az említett 125 tanterem átalakításáról, kizárólag 2 darab – kettő darab – tanterem átépítésére van szükség a katonai objektum elfoglalásakor. A magyar nyelvnek a dolgáról, hogy elfoglalok egy objektumot, azt nem szeretném ragozni. Mindenesetre nagyon megnyugtató számomra, hogy nem egy irreverzibilis folyamatról van szó, hanem csak két tanterem fog most ideiglenesen más célokat szolgálni, és esetleg a jövőben lehet másról is beszélni.
Ugyanakkor szeretném a tisztelt Országgyűlés védelmét kérni az olyan jellegű megállapításokkal szemben, amit az előbb hallottunk a tisztelt honvédelmi bizottság elnökétől. Sajnos, ugyanezek a szavak ugyanezzel a tartalommal a honvédelmi bizottság ülésén is elhangzottak, és szeretném kérni az Országgyűlést, hogy az országgyűlési képviselők jogállását figyelembe véve mindenképpen utasítsa el azt a szemléletet, amely szerint egy képviselőnek nincs joga a honvédség bármely problémájával kapcsolatban a demokrácia szabályai értelmében és szellemében felszólalni. Amíg ez nem történik meg, én nagyon sajnálom, nem tudom elfogadni a választ.
Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me