SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. (MDF)

Full text search

SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. (MDF)
SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Elöljáróban bejelentem, hogy a Zsupos Lajossal közösen benyújtott módosító indítványunkat visszavonjuk. Amint az a képviselőtársak előtt is ismert, indítványoztuk, hogy a képviselők javadalmazásában jusson kifejezésre részvételük az országgyűlési szavazásokon, megjelenésük a bizottsági üléseken.
Javaslatunk lényege, hogy a 30%-nál nagyobb mértékben távolmaradó képviselő csak javadalmazásának kétharmadára tarthasson igényt. E megoldással a képviselők nem kis része egyetért, de a Parlament jelenlegi leterheltsége mellett, idő hiányában nem tartja megvitathatónak. Fontos törvények sora vár megvitatásra, amelyek időbeli elfogadásához az országnak alapvető érdeke fűződik. Az idő szorítását érezve nem kívánjuk akadályozni, hogy a beterjesztésben szereplő hatpárti megállapodást a Parlament szentesítse. Javaslatunktól elállunk.
Ugyanakkor szilárd meggyőződésünk, hogy javaslatunk megalapozott, így az év végi parlamenti hajrát követően önálló képviselői indítvány keretében meg kívánjuk azt ismételni. Bízunk abban, hogy mindazok, akik most ígéretet tettek arra, hogy támogatják a javaslat napirendre vételét, adott szavukhoz hűek maradnak. Köszönöm. (Közbeszólás: Úgy legyen! – Kis taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me