PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)

Full text search

PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)
PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Úgy látom, zavarosban vadászunk-halászunk – én most csak két percet kaptam, de két percbe bele tudom foglalni. Azt hiszem, négy kérdésem volt.
Hogy mennyi az eszmei értéke, elmondta az államtitkár asszony.
Milyen büntetést kapott? Én ezt a büntetést nem tartom elriasztónak. Abban bízom… (zaj) és az interpelláció kapcsán abban bíztam, hogy ha egy ilyen ügy bekerül a Parlamentbe, akkor talán annak lesz elrettentő hatása, ha már az illetékes tárca vagy tárcák nem tudnak ennek eleget tenni. (Zaj.) Tarthatatlan ugyanis, hogy a tavalyi évben is farkasokat, vadmacskákat és betévedő medvéket lőttek ki – és ez mind úgymond büntetlenül maradt.
Mi lett a hiúzgerezna sorsa? Én elfogadom azt, hogy az államtitkár asszony meg tudja állapítani, hogy a híúzgerezna nem jó, nem való kiállításra – akkor az a kérdésem, hogy az illető vadász miért tart rá igényt… Akkor neki sem érték. (Zaj. Közbeszólások a jobb oldalról.) Nekem az lenne az egyedüli kérésem, tegye lehetővé az államtitkár asszony, hogy azok, akik értenek a híúzgereznához, ezt megtekintsék és állapítsák azt meg, hogy kiállítható vagy sem. Hogyha államtitkár asszony azt mondja, hogy erre van lehetőség, és ennek valami jelét adja… (Dr. Tarján Lászlóné: Igen, van.) …Köszönöm szépen, tehát van rá lehetőség… (Zaj. Közbeszólások a jobb oldalról.) Akkor a helyzet megnyugtató, mert azok, akik értenek hozzá, majd megállapítják, hogy használható vagy sem. (Szokolay Zoltán: Lássuk a híúzt! – Zaj.)
Hogy mit kíván tenni az ilyen eset előfordulásának a megakadályozására… (zaj) Többen nem látják a táblát, Elnök Úr, mert nem telt még le a két perc, vagy rosszul járnak az órák… (Zaj. Közbeszólások a jobb oldalról: Költségvetés van!) Nincs gondom, mert el fogom fogadni a választ, tehát nem tartok attól, hogy most önökkel beszédet folytatunk… (Zaj. Közbeszólás a jobb oldalról Szauter Rudolftól: Költségvetés van!) A két percbe belefér, Uraim, még mindig van időm a két percből. még mindig az interpellációs időben vagyok, húsz másodpercem van… (folyamatos zaj), úgyhogy beszélgethetünk. (Derültség.) Nagyon sok vadász van, és úgy látszik, hogy többen hiúzra vadásznak… (Derültség.)
Elnézést, letelt a két perc. Köszönöm szépen, a választ elfogadom. (Gyér taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me