ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Köszönöm szépen. Az alkotmányügyi bizottság a 9. pontban lévő javaslat szerint a Kormány feladatát a Világkiállítási Programiroda útján látja el. A megvalósításhoz a költségvetésből éves ütemezésben 1990. évi áron 17 milliárd forintot kell biztosítani. A felhasználást a főbiztos engedélyezi. További központi költségvetési hozzájárulás nélkül kell a világkiállítást megrendezni.
Az alkotmányügyi bizottság 10. pontban lévő javaslata szerint a költségvetési támogatás folyó áron 30 milliárd forint lenne. A gazdasági bizottság javaslata lényegében megegyezik az alkotmányügyi bizottság 9. pont szerinti javaslatával, de nem tartalmazza a törvényjavaslat eredeti 2. §-ára vonatkozó rendelkezését.
Fejes Attila képviselő úr az infrastrukturális beruházásokra a tartalék további környezetvédelmi célokra történő felhasználását a 2. számú melléklet szerint javasolja. Elmaradna a törvényjavaslatból a költségvetési hozzájárulás maximált összege.
Felhívom figyelmüket, hogy az eltérő bizottsági állásfoglalásra tekintettel a javaslatról két részletben határoz az Országgyűlés.
A 18. pont szerint Soós Károly Attila és Kuncze Gábor képviselő urak kötvénykibocsátásról tesznek javaslatot. Ez kapcsolódik az ő 13. és 14. pontban foglalt javaslatukhoz.
A 13. pontban Soós Károly Attila és Kuncze Gábor az egyes felhasználásra vonatkozó szabályok elhagyását javasolják.
A 14. pontban javasolják, hogy a világkiállítást központi költségvetési hozzájárulás nélkül kelljen megrendezni, míg a 18. pont rendelkezik a kötvénykibocsátásról.
Palotás János képviselő úr a rendező szervre, illetve a Programirodára vonatkozóan nem javasol rendelkezést a törvényjavaslatban.
Pap András javaslata szerint a támogatás összege 30 milliárd forint lenne, a rendező szerv a Programiroda lenne, és nem javasol rendelkezni a Programiroda egyes jogosítványairól.
Az eltérő bizottsági állásfoglalásokra tekintettel a javaslatról két részletben kell határoznunk.
Először következik Soós Károly Attila és Kuncze Gábor képviselő uraknak az elhagyásra vonatkozó javaslata a 13. pont szerint.
A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.
Miniszter úr egyetért-e?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me