ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Visszavonja. Senki nem kívánja fenntartani? (Derültség.)
Felhívom figyelmüket, hogy az Országgyűlés által elfogadott kétharmados elfogadási rendnek megfelelően a törvényjavaslat eredeti szövegéről két részletben kell határoznunk. Először a kétharmados elfogadási renddel érintett, majd az egyszerű többséggel elfogadható rendelkezést teszem fel szavazásra.
Kérdezem az Országgyűlést tehát, elfogadja-e a törvényjavaslat eredeti 11. § (3) és (4) bekezdését? Kérem, szavazzanak. Ez kétharmados rendelkezés. (Szavazás.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 198 "igen" szavazattal, 114 ellenszavazattal, 5 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.
Következik a tövényjavaslat eredeti 11. §-ának további rendelkezéseiről a szavazás. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti 11. § (1) (2) bekezdését? Kérem, szavazzanak! Egyszerű többség. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 193 "igen" szavazattal, 111 ellenszavazattal, 8 tartózkodással a javaslatot elfogadta. A 38. pont szerint Fejes Attila a törvényjavaslat 13. § (1) bekezdése helyére új rendelkezést javasol. Lényege: A világkiállítási területen lévő ingatlanokra leszűkíti a főbiztos szakhatósági jogkörét. A bizottságok támogatják. Miniszter úr egyetért-e a 38. pontban foglalt indítvánnyal?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me