GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)

Full text search

GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)
GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP) (Zaj és mozgás. – Az elnök csenget.) Tisztelt Országgyűlés! Úgy gondolom, Torgyán képviselő úr hozzászólására nem érdemes reagálni. Inkább Pásztor képviselőtársam mondandójára reagálok. Én mindenesetre nagyon örülök annak, és a frakciónk is örülne, hogyha valamifajta verseny alakulna ki itt a Parlamentben, hogy mihamarabb elfogadjuk a szövetkezetekről szóló törvényt. És úgy gondolom, hogyha Géczi képviselőtársunk napirend előtti felszólalása ezt a folyamatot elindítaná, akkor már elérte célját. De a pontosításhoz hozzátartozik az is, hogy valóban Pásztor Gyula frakcióvezető-társunk szólt arról, hogy a szövetkezeti törvényt is el kell fogadni, de nem azért nem kapott ő ott támogatást, mert valaki ezt ellenezné, hanem pusztán arról volt szó, hogy még hátra van a házbizottság előtt az, hogy az egész hónapot megtervezze, hiszen mindnyájan nagyon jól tudjuk, hogy év végéig el kell fogadni a költségvetést és a hozzákapcsolódó törvényeket, s ebbe a folyamatba kell majd beillesztenünk a szövetkezetekről szóló törvényt is. Tehát nem arról volt szó, hogy valaki nem támogatta volna Pásztor Gyula képviselőtársunk felvetését.
És egyébként hadd jegyezzem meg befejezésként, hogy Szűrös alelnök úr éppen a házbizottság előtt hozta szóba azt, hogy a Nemzetközi Szövetkezeti Szövetség kifejezte azt a kérését, és ezt Szűrös alelnök úr tolmácsolta a házbizottságnak, hogy ez a szövetkezeti törvény mihamarabb megszülessék.
Úgy gondolom tehát, hogy sokirányú érdek és befolyás szól amellett, hogy valóban próbáljuk mihamarabb ezt a törvény tető alá hozni. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me