HORVÁTH BÉLA (MDF)

Full text search

HORVÁTH BÉLA (MDF)
HORVÁTH BÉLA (MDF) "Mi lesz itt?" – olvashatjuk a megsárgult plakáton, ám én inkább azt a kérdést teszem fel, hogy "Mi van itt?" 1991. év végén, egy beharangozott forró ősz után.
Tisztelt Ház! Emlékezzünk, a régi, békebeli időkben egy kormánypárti frakció tanácskozásra gyűlt össze a Gellért Szállóban, és annak nagyterméből valakik elcsenték Kónya Imre előterjesztését. Valaki ott is bátor volt, és tudta, hogy mit kell tenni, hóna alá csapta a belső anyagot, és nyúlcipőjében meg sem állt a szerkesztőségekig. (Közbeszólás: Tolvaj!)
Megkezdődött az a játék, amit a gyerekek jól ismernek, vagyis: ki tudja jobban teleszívni magát, aztán hosszan – jelen esetben mérgesen felháborodva – nagyot fújni? Volt itt persze köpködés is, mint a születésnapi torta gyertyájának elfújásakor. Ám természetesen a világító fényt nem tudták eloltani. Ekkor született meg a Demokratikus Charta. A gerjesztés, a hecckampány erősödött, közben azonban a Parlament csendben dolgozott, és megalkottuk a banktörvényt, majd a dolgok természetességéből fakadóan Antall József miniszterelnök a megváltozott körülményeknek megfelelően Orbán Viktor fiatal képviselőtársam megállapítása szerint is teljesen jogszerűen járva el új elnököt nevezett ki a Magyar Nemzeti Bank élére. (Közbeszólások: Nem nevezett ki! Nem az ő jogköre! – Az elnök csenget.)
 

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me