ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a Kormány sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a gépjárműadóról szóló törvényjavaslatát, melyet már korábban 3213-as számon kézhez kaptak képviselőtársaim.
Határozathozatal
Most határozathozatal következik. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a javaslat sürgős tárgyalásba vételével. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés – 3 államtitkári szavazattal – 217 szavazattal 34 ellenében, 22 tartózkodás mellett a tárgyalásra kimondta a sürgősséget.
A Kormány ugyancsak sürgős tárgyalást kérve benyújtotta törvényjavaslatát a fogyasztási adóról s a fogyasztói árkiegészítésről a 3210-es számon. Ezt az előterjesztést is már korábban kézhez kapták képviselőtársaim.
Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e sürgős tárgyalásba vételükkel. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy – 3 államtitkári szavazattal – 247 szavazattal 20 ellenében, 17 tartózkodás mellett az Országgyűlés kimondta a sürgősséget.
A Kormány ugyancsak sürgős tárgyalást kérve nyújtotta be a gyermek jogairól szóló, New Yorkban 1989. november 20-án kelt egyezmény kihirdetéséről szóló javaslatát a 3234-es számon. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e sürgős tárgyalásba vételével. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés – 3 államtitkári szavazattal – 268 szavazattal 5 ellenében, 10 tartózkodás mellett kimondta a sürgősséget erre a javaslatra is.
Bejelentem, hogy a Kormány ugyancsak sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényjavaslatát a 3361-es számon. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a sürgős tárgyalásba vétellel. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés – 3 államtitkári szavazattal – 273 szavazattal 2 ellenében, 15 tartózkodás mellett egyetért a javaslat sürgős tárgyalásával.
Döntés képviselői önálló indítvány napirendre tűzéséről és sürgős tárgyalásáról

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me