BALÁS ISTVÁN, DR. (MDF)

Full text search

BALÁS ISTVÁN, DR. (MDF)
BALÁS ISTVÁN, DR. (MDF) (Balás István a mikrofonját próbálja működésbe hozni.) Tökéletes. Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Képviselőtársak! Az MDF-frakció Monopoly csoportjában dolgozó képviselők áttekintették az ideiglenes vagyonpolitikai irányelvek meghosszabbítására irányuló javaslatot, majd ezzel kapcsolatban kikérték az MDF-frakció véleményét.
A részletes vita eredményeként úgy találtuk, hogy kisebb a veszélye annak, ha nem hosszabbítjuk meg az 1990. évi ideiglenes politikai irányelvek hatályát, mint hogyha kijavítási kísérleteket tennénk és ezzel húznánk az időt.
Úgy tartjuk, hogy változatlanul rendkívül fontos a privatizáció felgyorsítása, és egyben természetesen a vagyonvédelmi elemek fokozott hangsúlyozása. Ezekről a vagyonvédelmi kérdésekről a jelenlegi vagyonpolitikai irányelv kellő súllyal nem rendelkezik. Nem tartjuk már időszerűnek a kijavítást, hiszen előttünk fekszik egy új megoldási javaslat, ezért arra kívánunk koncentrálni. Ez a néhány hetes – bízunk abban, hogy nem több – exlex állapot a következőkkel jár: Az 1990. évi VII. törvény 34. §-a akként rendelkezik, hogy a vagyonpolitikai irányelv ez az állam vállalkozási vagyonának az értékesítési kereteit, feltételrendszerét szabályozza. A vagyonvédelmi feladatkörről külön nem szól. Az ÁVÜ-nek tehát marad feladata arra az időre is, amíg a privatizációt átmenetileg – esetleg néhány hétig most – nem tudja folytatni.
Kívánjuk azt, hogy néhány hét elteltével, felgyorsulva, ellenőrzött módon, sokkal jobb feltételek között tudja végezni a munkáját. Körülbelül ennyiben tudnám összefoglalni frakciónk álláspontját, az MDF-frakció tehát nem fogja támogatni a javaslat elfogadását. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me