LOTZ KÁROLY, DR. (SZDSZ)

Full text search

LOTZ KÁROLY, DR. (SZDSZ)
LOTZ KÁROLY, DR. (SZDSZ) Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársak!
Mint ismeretes, ez is egy háromlépcsős rakéta keretében történt, amennyiben először május 29-én a Parlament nem fogadta el – aggályait hangsúlyozva – a választ, különös tekintettel az előprivatizáció addigi, igen lassú menetét tekintve. Majd a miniszteri válaszokat 1991. augusztus 28-i ülésén tárgyalta ismételten a gazdasági bizottság, akkor sem tudta elfogadni. Kaptunk ugyan részletes választ, azonban a válaszok nem voltak egyértelműek, és különösen nem tartalmaztak semmilyen elfogadható intézkedési programot. Ezért a gazdasági bizottság intézkedési terv kidolgozására ismételten visszaadta az illetékes miniszter úrnak.
A választ most kaptuk meg az elmúlt napokban és a gazdasági bizottság tárgyalta. Itt már egy nagyon konkrét, rendkívül kemény feltételekkel és kemény határidőkkel megszabott intézkedési tervet kaptunk, amelyet jómagam és a bizottság lényegében elfogadott.
Nekem egy tartalmi és egy formai aggályom volt, és csak ezzel együtt fogadta el a bizottság. Az egyik, hogy 1991. január 31-i határidővel egy részletes írásos beszámolóra kötelezte a gazdasági bizottság az illetékes minisztereket, amelynek ki kell térnie a törvény alkalmazására, – mert az aggályok ekörül csomósodtak ki, hogy vajon használható-e ez a törvény, és ezek a kétségek még igazából nem oszlottak el – valamint az önkormányzatok esetleges bevonására, amelyre a gazdasági bizottságon is nagyon sok javaslat és ugyanakkor elég sok kétely fogalmazódott meg.
A formai kifogásom csupán az volt, hogy ez az intézkedési terv felelősként, határidővel más szervezeteket is bevont, így például a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről szóló kormányrendelet módosításában – amely rendkívül fontos terület – a Belügyminisztériumra rótta a feladatot szeptember 30-i határidővel. Nagyon remélem, hogy a belügyminiszter úr tud erről a dologról, és ezek szerint már el is készült.
A harmadik aggályom tulajdonképpen akörül található, hogy négy igen fontos határidő szeptember 30-i határidővel van megszabva, úgyhogy, bár nem szokás ilyenkor visszakérdezni, de én feltételezem, hogy ez a négy, szeptember 30-i határidejű feladat ezek szerint elkészült, hiszen ma október 1-et írunk, és ezzel kapcsolatban nyilván a későbbiekben majd viszsza szeretnék térni, hogy ezek hogy valósultak meg.
Tehát ezekkel a feltételekkel és ezekkel a kiegészítésekkel, amelyeket a gazdasági bizottság egyhangúlag elfogadott, én is elfogadom a választ. Köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me