ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Ezután teszek javaslatot ma kezdődő ülésünk tárgysorozatára.
1. A Munka Törvénykönyvéről szóló törvényjavaslat a 3066-os és a 3274-es számú előterjesztés alapján.
2. A helyi önkormányzatok 1992. évi címzett és céltámogatási rendszeréről szóló határozati javaslat a 3118-as szám alapján.
3. A bíróságokról szóló 1972. évi IV. törvény módosításával foglalkozó javaslat, valamint a büntetőeljárásról rendelkező 1973. évi I. törvény módosítását indítványozó javaslat, valamint a katonai tanácsokkal rendelkező megyei bíróságok kijelöléséről szóló határozati javaslat a 861-es, 863-as és 864-es szám alapján.
4. A tulajdonviszonyok rendezése érdekében az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló 1991. évi XXV. törvény módosítását indítványozó javaslat a 3255-ös szám alapján.
5. Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok kiegészítő állami támogatásáról szóló törvényjavaslat a 3134-es szám alapján.
6. A Magyar Köztársaság Büntető Törvénykönyvéről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról rendelkező javaslat a 2961-es szám alapján.
7. Az állami költségvetés 1992. évi irányelveiről szóló tájékoztató, illetve országgyülési határozati javaslat a 3124-es szám alapján.
8. A befektetési alapokról szóló törvényjavaslat a 2696-os szám alapján.
9. A Magyar Köztársaság 1991. évi állami költségvetéséről és az államháztartás vitelének 1991. évi szabályairól szóló törvény módosítását indítványozó javaslat, amely a garanciavállalás megváltoztatására irányul, a 2297-es szám alapján.
10. A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslat a 2524-es szám alapján.
11. A szövetkezetekről, illetve a szövetkezetekről szóló törvény hatálybalépéséről és az átmeneti szabályait meghatározó törvényjavaslatról szóló előterjesztések a 2690-es és a 3126-os szám alapján.
12. A Belügyminisztérium volt III/III-as csoportfőnöksége hivatásos, valamint "szigorúan titkos" állományú tisztjei és hálózati személyei adatait tartalmazó 1990. február 14-én lezárt nyilvántartásának, továbbá az egykori államvédelmi szervek és karhatalmi alakulatok tisztjei adatainak felhasználásáról szóló törvényjavaslat a 2294-es szám alapján.
13. Interpellációk.
14. Kérdések.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést: elfogadja-e az ülés tárgysorozatára tett javaslatot? Határozathozatal következik.
Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés – öt államtitkári szavazattal – 245 szavazattal 7 ellenében, 8 tartózkodás mellett a tárgysorozati javaslatot elfogadta.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az egyes napirendi pontok megtárgyalására lehetőség szerint a napirend mellékletét képező ütemezés szerint kerül sor. Ugyanakkor jelzem, hogy azoknál az előterjesztéseknél, amelyeknél határozathozatalt terveztünk, az esetleges benyújtott módosító javaslatok bizottsági megtárgyalása következtében módosulhat az ütemezés.
Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy az ütemezéstől eltérően a befektetési alapokról szóló törvényjavaslat részletes vitájára mindenképpen csak az interpellációkat és kérdéseket követően, holnap, a délután második felében kerülhet sor. Ezt azonban közvetlenül megelőzné a katonai bírósági szervezet átalakítására vonatkozó törvényjavaslat és a hozzá kapcsolódó két további előterjesztés határozathozatala, ha ennek feltételei adottak lesznek, és erre az Országgyűlés készséget mutat.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me