ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Kétharmados döntéssel következik határozathozatal. Kérdezem a tisztelt Házat, egyetért-e az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalásával. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 174 "igen" szavazatot adott le az államtitkári szavazatokkal együtt. Ezek ellenében 108 nemre és 6 tartózkodásra került sor. Így az Országgyűlés a kétharmados többséget el nem érő szavazatarányban szavazta meg a javaslatot.
A Kormány az előterjesztés sürgős megtárgyalását is kérte. Most újabb határozathozatal következik. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a javaslat sürgős tárgyalását. Kérem szépen újból vetíteni. Tehát határozathozatal következik. Kérdezem, a sürgős tárgyalásra most kell szavazni, egyetértenek-e. (Szavazás.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés az 5 államtitkári szavazattal, 229 "igen" szavazattal 1 ellenében, 5 tartózkodás mellett kimondta a sürgősséget.
Döntés törvényjavaslat sürgős megtárgyalásáról
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a gazdasági bizottság elnökének a kérésére a gazdasági társaságokról szóló 1988. évi VI. törvény, valamint a bírósági cégnyilvántartásról és a cégek törvényességi felügyeletéről szóló 1989. évi 23-as számú törvényerejű rendelet módosításával foglalkozó 2046-os számú törvényjavaslat kivételes eljárásban történő megtárgyalására a gazdasági bizottság helyett az alkotmányügyi bizottságot jelölöm ki.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a Kormány sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a munka törvénykönyvéről szóló törvényjavaslatot a 3066-os számon.
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me