ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! A napirendi javaslaból kitetszik, hogy az ülés tárgysorozatára vonatkozó javaslatot ez alkalommal az Országgyűlés nem tudja egyetlen határozattal, egyetlen szavazással elfogadni. Néhány kérdésben ugyanis a házbizottságban a képviselőcsoportok vezetői nem tudtak egységes álláspontot kialakítani. Erre figyelemmel előbb az egyes vitatott napirendi pontokat teszem fel szavazásra, majd a többi előterjesztés tárgysorozatba vételéről határoz az Országgyűlés.
Tisztelt Országgyűlés! A napirendi javaslat 5. pontjában a munka törvénykönyvéről szóló 1967. évi II. törvény módosítását indítványozó 3122-es számú kormányelőterjesztés, illetve a munka törvénykönyve módosításáról és a végkielégítéssel kapcsolatos átmeneti rendelkezésekről szóló 3025-ös számú képviselői önálló indítvány szerepel, az utóbbit Filló Pál és Paszternák László képviselőtársaink a Magyar Szocialista Párt részéről nyújtották be. Az előterjesztések közel azonos tartalmúak.
Az ügyrendi bizottság 1991. május 20-i általános érvényű állásfoglalása szerint ilyen esetekben az egyes javaslatok tárgysorozatba vételére vonatkozó szavazással kell dönteni abban a kérdésben, hogy a két azonos tárgyú törvényjavaslat közül melyiket tárgyalja az Országgyűlés.
Erre figyelemmel most határozathozatal következik. Kérdezem tehát az Országgyűlést, egyetért-e a Kormány 3122-es számú előterjesztésének tárgysorozatba vételével. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 5 államtitkári szavazattal, 205 szavazattal 18 ellenében 42 tartózkodás mellett elfogadta a Kormány előterjesztésének tárgysorozatba vételét.
Megkérdezem most Filló Pál és Paszternák László képviselő urakat, fenntartják-e önálló indítványukat – tudniillik módjuk van erre –, vagy eltérő javaslataikat módosító javaslat benyújtása formájában terjesztik majd az Országgyűlés elé?
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Filló Pál (MSZP)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me