PALKOVICS IMRE (MDF)

Full text search

PALKOVICS IMRE (MDF)
PALKOVICS IMRE (MDF) Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! E törvényjavaslat, illetve módosító javaslat nem kissé, hanem nagyon is elkésett. Véleményem szerint ezt már az átalakulási törvénnyel, de legalább a foglalkoztatási törvénnyel egy időben kellett volna benyújtani az Országgyűlés elé törvényalkotás céljából. Ennek pedig az indoka itt már elhangzott. Olyan mértékben válnak munkanélkülivé napjainkban a munkások, a munkavállalók, hogy mindenképpen valamiféle garancia a továbbélésükhöz, az újrakezdésükhöz szükségeltetik. Azon lehet vitatkozni, hogy ez egy jó módszer-e. Mindenesetre a munkavállaló, aki elszenvedi ezt az állapotot, nincs abban a helyzetben, hogy ennél jobb megoldást találjon ki, és nem is az ő dolga.
Éppen ezért a munkavállalók szempontjából közelítem meg a kérdést.
A törvényjavaslat 1. §-a (3) bekezdéséhez szeretnék egy módosító indítványt benyújtani abból az okból, hogy a dr. Hasznos Miklós által említett körülmények miatt a dolgozó ezeknek az állapotoknak, amelyek a munkahelyen történtek vele, csupán elszenvedője volt, befolyásolója nagyon ritka esetben, és éppen ezért gondoskodni kellene arról, hogy ezek a körülmények ne kárára menjenek végbe a továbbiak folyamán is, s ezért a munkaviszonyban eltöltött összes időt javaslom egy módosító javaslat formájában a végkielégítés mértékének számítási alapjául.
Ehhez kérem a tisztelt képviselőtársak támogatását.
És hadd mondjak még annyit el: Mádi László azt említette az imént, hogy ez a törvény nem eléggé előkészített. Tudomásom szerint hónapok óta vitatkoztak, vitatkoztunk a szakszervezetek, a munkáltatók és a Kormány ennek körülményeiről, megalkotásának körülményeiről, és igenis a szakszervezetek kezdeményezték ennek a törvényjavaslatnak a megalkotását. Együttvéve és külön-külön mindegyik szakszervezet kifejtette a szükségességét ennek a törvénynek, úgyhogy ez nem egészen állja meg – ez a vád – a szakszervezetekkel szemben a helyét.
Még egyszer a támogatásukat kérem, és köszönve figyelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me