PALOTÁS JÁNOS (MDF)

Full text search

PALOTÁS JÁNOS (MDF)
PALOTÁS JÁNOS (MDF) Köszönöm, elnök úr. Két percen belül lesz a hozzászólásom, és nem is igazán személyes megtámadtatás miatt, hanem csak egyértelművé tétel érdekében, hiszen állítólag gyorsan átléptem kérdéseket.
Valóban, igyekszem a Parlamentben ott hozzászólni, ahol az én megítélésem szerint a szaktudásom és az engem körülvevő szakemberek ezt megalapozottá teszik, tehát alapvetően a közgazdasági, gazdasági kérdésekben; mint érdekcsoportot pedig a magántulajdon érdekcsoportját kívánom a magam érdekkörének tekinteni. Hogyha nem állami tulajdonról rendelkezik az állam, hogy hogyan kívánja az állami tulajdont kezelni, akkor bizony, én a magántulajdon elleni fellépésnek tekintem, úgy gondolom, nem kompetenciája. Hogy egész pontos legyek: igen, és meghatározott érdekeket képviselek.
Szerettem volna egyértelművé tenni azt is, hogy nemcsak azért tagadom a rossz megoldásokat, a legkisebb rosszat, mert nem jók a döntéshozásban, hanem gyakorlati tapasztalataim vannak benne: aki a sajátja fölött rendelkezik, nagyon ritkán szeret rosszról dönteni, rossz megoldást keresni – kiadja a feladatot, hogy meg kell találni a jó megoldást. Szerettem volna elmondani, hogy van jó megoldás. Bogárdi Zoltán hozzászólásaiban elmondta, én reméltem, hogy előtte ennek megfelelő jelzést tettem – csak mindig egy kis hangsúlykülönbség van a mi véleményünkben. Valóban fel kell fegyverezni a tulajdonost, és én azt mondtam, hogy ennek érdekében a szakemberek mindent elkövethettek volna, semmivel hosszabb törvénytervezetet nem igényelt volna, hogy beterjesszék, hogy felfegyverezzen – de nem biztos, hogy kívülről kell őt megvédenem. Lehetővé kell tennem, hogy védőképessége legyen. Elnézést kérek, de ha fél a szavazástól, előírhatjuk a kötelezően titkos szavazást. Ha úgy érezzük, hogy a többséget ma már nagyon könnyű félrevezetni – tételezzük föl, hogy azért a száz százalékot nem –, akkor előírhatjuk, hogy ebben az időszakban nem tudjuk rendezni, a tagság csak egyhangúlag és titkos szavazással dönthet ebben a kérdésben.
Azért vegyük észre, hogy egy felnőtt társadalmat vezetünk, és az nem igaz, hogy ha valahol viszályosságot látunk, azt kell mondanunk, hogy "Tanuljál még, kisfiam, neked még tanulni kell a demokráciát a következő hónapokban, években, és helyetted addig én intézkedni fogok!" Ezt én nem tartom jó megoldásnak. Úgy gondolom egyébként, hogy a Kisgazdapárt sem kell hogy ezt tartsa jó megoldásnak. Neki azt kell követelnie – és én úgy éreztem felszólalásomban ezzel többfelől is egyetértettek –, hogy a tagságnak kell teljes felhatalmazást adni, a lehető legszélesebb körűt, és a lehető legnagyobb jogokat. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me