ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönjük. Tisztelt Országgyűlés! A költségvetési bizottság önálló indítványt nyújtott be a Magyar Köztársaság 1991. évi költségvetéséről és az államháztartás vitelének szabályairól szóló 1990. évi CIV törvény módosításáról és egyéb rendelkezéseiről a 2983-as számon.
A törvényjavaslat az Állami Számvevőszék 1991. évi finanszírozásának módosítását indítványozza. A költségvetési bizottság kérte az előterjesztés sürgős megtárgyalását. Határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést: egyetért-e a javaslat sürgős tárgyalásával? Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a jelentkező államtitkárokkal együtt az Országgyűlés 273 szavazattal 1 ellenében, 9 tartózkodás mellett kimondta a javaslatra a sürgősséget.
A költségvetési bizottság javaslatát mindezek nyomán kiadom az alkotmányügyi bizottságnak.
Bejelentem, hogy Mécs Imre képviselőtársunk a Szabad Demokraták Szövetsége részéről mintegy 100 képviselőtársával együtt törvényjavaslatot nyújtott be az 1956. évi emlékérem és emléklap alapítására a 2994-es számon. Az előterjesztést az ülést megelőzően kapták kézhez képviselőtársaim. A beterjesztők kérték a javaslat kivételes és sürgős megtárgyalását. Figyelemmel arra, hogy képviselőtársaim megismerhessék a törvényjavaslat tartalmát, az előterjesztés napirendre tűzéséről, illetve tárgyalási rendjéről a holnapi ülésnapunk kezdetén határozunk.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Szauter Rudolf képviselőtársunk jelezte, visszavonják az 1730-as számú önálló indítványt, amelyet Bethlen István és Csapody Miklós kévpiselőtársainkkal együtt nyújtott be. Mivel a bejelentést Szauter Rudolf tette, megkérdezem a jelenlévő Bethlen István és Csapody Miklós képviselőket, hogy csatlakoznak-e a bejelentéshez.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me