ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 167 szavazattal 63 ellenében, 41 tartózkodás mellett a módosítványt elfogadta.
Tehát a (2) bekezdés a gazdasági bizottságnak a Zimányi-féle javaslatra visszamenő módosítványának elfogadásából és Rott Nándor javaslatának együttes elfogadásából kerekedik ki.
A 177. pontban Balogh Gábor a javaslat 8. §-a (3) (4) (5) bekezdéseinek elhagyását javasolja. (Balogh Gábor jelzi, hogy a javaslatot visszavonta.) Balogh Gábor visszavonta a javaslatot.
A jelentés 178., 179., 180. és 181. pontjai egymást kizáró megoldásokat tartalmaznak a javaslat 8. § (3) bekezdésére vonatkozóan. Most ezekről seregszemle: Rajkai Zsolt a gazdasági társaságokká alakuló vállalatoknál a tényleges vagyonérték 50%-áig javasolja kárpótlási jegy elfogadását ellenértékként. Kánya Gábor szerint az Állami Vagyonügynökség által meghatározott mértékig legyen elfogadható ilyen esetekben a kárpótlási jegy. Fekete Pál szerint 20%-on felüli ellenérték esetén az Állami Vagyonügynökség engedélyéhez köti a kárpótlási jegy ellenértékként történő felhasználását. A gazdasági bizottság csatlakozó módosító javaslata szerint legalább 10%-ig el kell fogadni – tudniillik az ilyen felhasználást –, ezen felül az Állami Vagyonügynökség döntése szükséges. Most egyenként teszem fel szavazásra a kérdést.
Először a 178. pont szerint Rajkai Zsolt módosítványát.
A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me