ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 95 "igen" szavazattal, 142 ellenszavazat és 12 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 8. § (4) bekezdésében a választójogi törvény 53. § (2) bekezdés utolsó mondatának módosítására vonatkozó javaslatot.
Az elfogadáshoz a jelenlévő képviselők kétharmadának "igen" szavazata szükséges. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 147 "igen" szavazattal, 83 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 8. §-ának a módosítással nem érintett részeit.
Az elfogadáshoz ez esetben is a jelenlévők kétharmadának "igen" szavazata szükséges. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 165 "igen" szavazattal, 68 ellenszavazat és 19 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.
A jelentés 11. pontjában dr. Szabó Erika a törvényjavaslatot új címmel és új 9. §-sal javasolja kiegészíteni, amelyben az önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény 22. §-át új (3) bekezdéssel javasolja kiegészíteni. Lényege: az új cím "A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása" legyen. A választási munkacsoportok vezetését a jegyző lássa el, akinek tevékenységét a belügyminiszter a köztársasági megbízott útján irányítja.
A javaslatot az önkormányzati és az alkotmányügyi bizottság nem támogatja.
Kérdezem államtitkár urat, egyetért-e.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me