ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Kérdezem a tisztelt Országgyűlést: elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 96 "igen" szavazattal, 149 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 14. §-ában a tvr. 15. § (1) bekezdésre vonatkozó javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 156 "igen" szavazattal, 84 ellenszavazat és 8 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Az 53., 54. és 55. pontok egymást kizáró megoldásokat tartalmaznak a törvényjavaslat 15. § (1) bekezdésének kiegészítésére. Dr. Szájer József csatlakozó módosító javaslatában a tvr. 7. §-ában bevezető és záró soraiban, valamint a 13. § (1) bekezdésében az "állami tűzoltóság" szövegrész helyett a "hivatásos állami" és "hivatásos önkormányzati tűzoltóság" szövegrészt javasolja. Az önkormányzati bizottság csatlakozó módosító javaslata tartalmilag megegyezik dr. Szájer József javaslatával, de a "hivatásos" szót nem tartalmazza. Dr. Horváth Tivadar javaslatában az előzőektől eltérő jogtechnikai megoldást javasol.
Először dr. Szájer József javaslatát teszem fel szavazásra, a jelentés 55. pontja szerint.
A javaslatot az alkotmányügyi bizottság támogatja, az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérdezem államtitkár urat, egyetért-e. (Igen.) Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. (Szavazás.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 236 "igen" szavazattal, 11 ellenszavazattal és 4 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Az 57. pontban Kövér László képviselő úr a törvényjavaslat 16. §-ának elhagyását javasolja. Lényege: a polgári védelem külön törvényben történő szabályozását tartja szükségesnek. A javaslatot az önkormányzati és az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérdezem államtitkár urat, egyetért-e. (Nem.) Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 100 "igen" szavazattal, 142 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 16. §-ának a javaslatát. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – Közben Kutrucz Katalin azt mondja: Erről nem kell szavazni.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 149 "igen" szavazattal, 87 ellenszavazat és 9 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Az 59. és 60. pontokban dr. Szájer József, dr. Wekler Ferenc képviselő urak és az alkotmányügyi bizottság a kéményseprő-ipari tevékenység ellátásának biztosítását a megyei jogú városi és a fővárosi közgyűlés hatáskörébe utalja. Ezzel szemben a 61. pontban dr. Kövér László képviselő úr a határkör gyakorlóját a települési önkormányzat kifejezéssel javasolja meghatározni.
Először dr. Szájer József és dr. Wekler Ferenc, illetve az alkotmányügyi bizottság javaslatát teszem fel szavazásra, a 60. pont szerint. A javaslatot az önkormányzati bizottság támogatja. Kérdezem államtitkár urat, egyetért-e. (Igen.) Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 166 "igen" szavazattal, 60 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A jelentés 62. és 63. pontjai alternatív megoldást tartalmaznak a törvényjavaslat 19. §-ára. Dr. Vastagh Pál képviselő úr javaslata szerint a települési folyékony hulladék leeresztő, valamint ártalmatlanító telep létesítésével kapcsolatos feladatokat a települési önkormányzat képviselőtestülete látná el, külön jogszabály rendelkezésének megfelelően. Dr. Kiss Róbert képviselő úr javaslata szerint a közterület tisztántartásával és lomtalanítási akcióval, a települési szilárd és folyékony hulladék ártalmatlanításával kapcsolatos feladatok ellátásáról a települési önkormányzat képviselőtestülete gondoskodna.
Először dr. Vastagh Pál képviselő úr javaslatát teszem fel szavazásra, a jelentés 62. pontja szerint. A javaslatot az önkormányzati és az alkotmányügyi bizottság támogatja, a környezetvédelmi bizottság nem támogatja. Kérdezem államtitkár urat, egyetért-e. (Igen.) Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 165 "igen" szavazattal, 13 ellenszavazat és 68 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A 64. pontban dr. Kiss Róbert képviselő úr a törvényjavaslat 20. §-át javasolja elhagyni. Szerinte maradjon el a közterület tisztántartásával és lomtalanítási akcióval kapcsolatban a külön jogszabályban meghatározott feladatok ellátásáról, a település… (Dr. Kiss Róbert jelentkezik.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me