ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Igen. A jelentés 65. és 66. pontjai alternatív megoldásokat tartalmaznak a törvényjavaslat 20. §-ára. Dr. Wekler Ferenc képviselő úr javaslata szerint a közterület tisztántartásával, lomtalanítási akcióval kapcsolatos feladatok ellátásáról az önkormányzati képviselő-testület gondoskodjék. A külön jogszabályra hivatkozást indokolatlannak tartja. Dr. Vastagh Pál javaslata szerint az önkormányzat külön jogszabályi rendelkezésének megfelelően gondoskodik az előbbi feladatok ellátásáról.
Először dr. Wekler Ferenc javaslatát teszem fel szavazásra, a jelentés 65. pontja szerint. A javaslatot az önkormányzati és az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérdezem államtitkár urat, egyetért-e. (Nem.) Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 112 "igen" szavazattal, 127 ellenszavazat és 8 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Dr. Vastagh Pál képviselő úr javaslata következik, a jelentés 66. pontja szerint. A javaslatot az önkormányzati és az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérdezem államtitkár urat, egyetért-e. (Igen.) Kérdezem a tisztelt országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 181 "igen" szavazattal, 1 ellenszavazat és 62 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A jelentés 67. pontjának első része magában foglalja a jelentés 68. pontjában levő javaslatot. Ezért a 67. pont elfogadása esetén a 68. pontról külön nem kell határoznunk. A 67. pontban dr. Horváth Tivadar a törvényjavaslat 21. §-ában az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló törvény 8. § (2) bekezdés b) pontjának módosítását, és a 21. §-át új (2) bekezdéssel javasolja kiegészíteni. Lényege: hatásköri összeütközés esetén az eljáró szervet a bíróság jelöli ki, amelynek eljárására a Polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény XX. fejezetének rendelkezéseit kell alkalmazni. Az Alkotmánybíróságról szóló 1989. évi XXXII. törvény 1. § f) pontja ezzel hatályát vesztené. A javaslatot az önkormányzati és az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérdezem államtitkár urat, egyetért-e. (Nem.) Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 81 "igen" szavazattal, 161 ellenszavazattal 5 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A 68. pontban dr. Kövér László képviselő úr a törvényjavaslat 21. §-ában az államigazgatási eljárási törvény 8. § (2) bekezdés b) pontjának módosítását javasolja. Eszerint hatásköri összeütközés esetén az eljáró államigazgatási szervet a bíróság és nem az alkotmánybíróság jelöli ki.
A javaslatot az önkormányzati és az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérdezem államtitkár urat, egyetért-e a javaslattal.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me