KOMOR SÁNDOR, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság titkára:

Full text search

KOMOR SÁNDOR, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság titkára:
KOMOR SÁNDOR, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság titkára: Tisztelt Képviselőtársak! A költségvetési bizottság megtárgyalta a kérdéses törvényjavaslatot, és egyhangú támogató javaslattal terjesztjük a Parlament elé általános vitára.
Véleményünk szerint a törvényjavaslatról elmondható, hogy egy hiánypótló, nagyon fontos, a piacgazdaságra való áttérés érdekében meghozandó törvényről van szó. Magáról a törvényjavaslatról az a véleményünk, hogy átgondolt munka, amely már törvényjavaslat formájában változtatás nélkül is alkalmas arra, hogy megkezdődjön az általános vita.
A bizottsági munka során felmerült a kérdés, hogy milyen kapcsolat létezik vagy alakulhat ki a koncessziós törvény és a versenytörvény között. Ezen belül is felmerült egy olyan kérdés, hogy mely területeken hasznos, hol jó, illetve hol káros ez a törvény. Nem szeretném itt felsorolással rabolni az időt, de egyet szeretnék kiemelni, ami körül már az eddigi vita is – úgy érzem – egy kicsit körvonalazódott. Ez pedig az állami nagyberuházások kérdése. Azt hiszem, hogy ez az a törvény, amelyik nagyon nagy előrelépést jelenthet ezen a területen. Hadd említsek egy példát. Én a Füzessy Tibor által hozott példánál egy kicsit korábbról szeretnék egy példát hozni, ami azt hiszem, hogy nagyon közérthetővé teszi ezt a törvényt. Mégpedig: az 1836. évi törvény szerint hasonló konstrukcióban épült a Lánchíd Budapesten, mégpedig a hídvám szedése fejében építették az akkori befektetők.
Azt hiszem, ha a Parlament meghozza ezt a törvényt, akkor várhatóan sok ilyen beruházásra kerül sor. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me