ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság állásfoglalásának megfelelően javaslatot teszek mindezek után a ma kezdődő ülésünk tárgysorozatára.
1. Az egyes nyugdíjak felülvizsgálatáról, illetőleg egyes nyugdíjkiegészítések megszüntetéséről szóló törvényjavaslat tárgyalása.Az előterjesztés az 1292-es számon jutott el képviselőtársaimhoz.
Ehhez kapcsolódik az egyes nyugdíjak felülvizsgálatához szükséges adatszolgáltatásról szóló országgyűlési határozati javaslat. Lásd az 1293-as számot.
2. Továbbá: Az állami népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálatról szóló törvényjavaslat. Lásd a 980-as és a 981-es számú előterjesztést.
3. A társadalmi szervezetek 1991. évi költségvetési támogatásáról szóló országgyűlési határozati javaslat. Lásd az 1989-es számot.
4. A közigazgatási bíráskodásról szóló törvényjavaslat. Lásd az 1851-es számot.
És hozzákapcsolódóan a Magyar Köztársaság 1991. évi költségvetésével és az államháztartás vitelének 1991. évi szabályaival foglalkozó 1990. évi CIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat. Lásd az 1852-es számot.
5. Interpellációk.
6. Kérdések.
7. A Magyar Köztársaság 1991. évi állami költségvetéséről s az államháztartás vitelének 1991. évi szabályairól szóló 1990. évi CIV. törvény módosításával foglalkozó javaslat. A költségvetési bizottság önálló indítványa. Lásd az 1988-as számot.
És kapcsolódóan az ennek a törvénynek a módosításáról szóló javaslat ugyancsak. Arató Géza, Fáklya Csaba, Havas Gábor, Rózsa Edit, Solt Ottilia és Szigeti György képviselők önálló indítványa. Lásd az 1986-os számot.
8. A koncesszióról szóló törvényjavaslat tárgyalásának folytatása. Lásd a 908-as számot.
9. Új bizottsági tag megválasztása.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést: elfogadja-e ülésünk tárgysorozatára tett javaslatomat? Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 6 államtitkári szavazattal 228 szóval, 2 tartózkodás mellett elfogadta az előterjesztett tárgysorozati javaslatot.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét arra, hogy a napirendi előterjesztés mellékletében ez alkalommal is tájékoztatást adunk az egyes napirendi pontok várható ütemezéséről. A lehetőséghez képest három ülésnapunkon e rend szerint haladunk.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem végül, hogy a Kormány benyújtotta a mérésügyről szóló törvényjavaslatot az 1797-es számon.
A törvényjavaslat bizottsági megtárgyalásáról a bizottsági elnökök holnap reggeli ülését követően tudok tájékoztatást adni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me