SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)
SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ) Köszönöm Horváth Bélának a megjegyzését. Ezekkel én túlnyomórészt egyetértek. Különösen azzal értek egyet, hogy a vállalt feladatokat teljesíteni kell. Nos, én erről próbáltam beszélni mind a két alkalommal. A vállalt feladatoknak a leglényegesebb része az volt, hogy november 30-ig le kellett volna tenni a Parlament elé egy olyan törvényjavaslatot, amely ezt a kérdést egyszer s mindenkorra véglegesen rendezi. Azt próbáltam elmondani – biztosan nem voltam eléggé világos –, hogy ehhez a törvényjavaslathoz nem volt szükség arra, hogy október 15-ig ezek a szervezetek a saját vagyonbevallásukat megtegyék, mert egy normatívához ez nem kell, ez már csak a végrehajtásához tartozik.
Ami a felvetett kérdését illeti: igaza van, egyetértek vele. Ha a szervezetek nem tettek eleget, valóban el kell marasztalni őket. Nem tudom, hogy mennyiben tettek eleget, mennyiben nem tettek eleget, – tekintve, hogy önmagában a törvény-előterjesztés erről semmi konkrét adatot nem tartalmaz. Tudok róla, hogy különböző szervezetek eleget tettek, – hogy ki volt, aki nem tett eleget, nem tudom, de önmagában az, hogy ha valaki október 15-ig nem tart arra igényt, hogy a használati jogát a továbbiakban érvényesítse, lelke rajta, saját maga fog károsodni miatta. Tehát ez az, ami a bizonyos szankció-részét illeti a dolognak.
Örülök, hogy Horváth Bélával ebben a kérdésben egyetértettünk, és különösen annak örülök, hogy azt mondta: a vállalt kötelezettségeket vállalni kell, ami az egész ügynek a lényege, és ami rávilágít arra, hogy értelmetlen és érthetetlen számomra ez a mostani határidő-hosszabbítás, amely a bejelentési kötelezettséget összekapcsolná azzal, hogy június 30-ig ez a kérdés továbbra is a levegőben lógjon, és továbbra is rendezetlen legyen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me