VASTAGH PÁL, DR. (MSZP)

Full text search

VASTAGH PÁL, DR. (MSZP)
VASTAGH PÁL, DR. (MSZP) Köszönöm, Elnök úr. Abban volt részem, hogy alkalmam volt végigülni valamennyi bizottsági ülést, amely ezzel a témával foglalkozott. Október folyamán, amikor ezt az alkotmányügyi bizottság tárgyalta, a bizottság a határozati javaslatban megjelölt adatszolgáltatás ügyében gyakorlatilag érdemi vitát nem folytatott.
Szeretném azt is elmondani a Parlament nyilvánossága előtt, hogy az egész adatszolgáltatással kapcsolatos vélemények ilyen élessé válása tulajdonképpen február legelején vett és öltött ilyen formát. Egészen addig ez a kérdés tulajdonképpen alárendelődött – helyesen mondták többen a hozzászólásukban – a törvényjavaslatban szereplő kérdéseknek. A törvényjavaslatban nem ezek a problémák exponálódtak. Az én jogi felfogásom szerint, ha egy jogszabály előkészítése megkezdődött, akkor a jogszabályt előterjesztő szervnek, azaz ebben az esetben a minisztériumnak kell hivatalosan közreműködésre felkérni az egyébként érintett szerveket. Ez a hivatalos és követhető eljárás. Minden egyéb nem értelmezhető hivatalos felkérésnek.
Szeretném még egyszer megismételni, hogy a Szocialista Pártnak semmiféle érdeke nem fűződik ahhoz, sőt alapvető érdekeivel ellentétes, hogy ez a vita tovább folyjék. Nem akarjuk mentegetni sem a gyakorlatot, amivel alapvetően nem értünk egyet, és akik itt ülnek ennek az oldalán a Háznak, nagyon sokat tettek azért, hogy ez a gyakorlat megváltozzon és megszűnjön. Nem fűződik érdekünk ahhoz sem, hogy az érintett személyeket mentegessük a nyilvánosság elől.
Nem járható az az út, hogy a szocialista képviselőket és a Szocialista Pártot lépten nyomon megnyilvánulásaikban gyanakvás és bizalmatlanság kíséri. (Dr. Schamschula György közbeszólása: Mi 40 évig kaptuk ezt.) Ez egy szabadon választott demokratikus parlament. Bennünket is a szavazók és választók akarata juttatott ide, kérem, hogy ezt vegyék figyelembe és vegyék tudomásul.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me