PAP ANDRÁS (MDF)

Full text search

PAP ANDRÁS (MDF)
PAP ANDRÁS (MDF) Először talán Kovács László képviselőtársam, külügyi bizottsági tagtársam észrevételeire szeretnék egy-két gondolatot elmondani… (Közbeszólások az MSZP soraiból: Nincs itt!) Úgy látszik, csak addig kellett a nyilvánosság, amíg ő itt volt.
Ő egyrészt a biztonságpolitikai koncepció hiányát ecsetelte, amely egyébként már létezik, olyannyira létezik, hogy az általa elmondott elvek lényegében szinte szó szerint megvannak ebben a létező biztonságpolitikai koncepcióban, amit egyébként meg is kaptunk… (zaj. – Kövér László: Ki fogadta el?) … előzetesen. Azért halasztottuk el a tárgyalását, mert fontosabb ennél most a költségvetés. Egyébként valamennyi képviselő megkapta… (Zaj. – Közbeszólások a bal oldalról.) … Itt van, olvasható – csak még nem tárgyaltuk. (Zaj. – Közbeszólások a bal oldalról.) Más kérdés, hogy semmi köze a költségvetéshez… (Dr. Békesi László: Hogyne lenne?!)
Ugyancsak nem értettem egészen pontosan, hogy mi köze van például a Luxemburg grófjának a pillanatnyi költségvetéshez… (Hodosán Róza: Nagyon sok!) …, de bizonyára találna rá valami indokot Kovács László. Az az indok, hogy nem volt elég idő a felkészülésre, valószínűleg jogos lehet ebben az összefüggésben, ami a Szocialista Pártot illeti, hiszen a két órával ezelőtti vitában még lényegében egyetlen kukkot nem tudtak mondani a külügyi költségvetésről – az azóta eltelt két és fél órában született meg nyilván ez a nyilvánosságnak szóló nyilatkozat. (Dr. Orbán Viktor: Helyes!)
Ami Kovács képviselőtársam aggályát illeti, ezzel kapcsolatosan olyan összeget kalkulált a Külügyminisztérium, amely éppen nem biztosított a jövő évben – nevezetesen a török átutazók vízumbevétele, több mint 1 milliárd forinttal. Ezzel kapcsolatban a megnyugtatására csak azt szeretném elmondani, hogy ha ez a bevétel nem keletkezik, ha elesünk ettől a bevételtől, ha "kitör a béke" Szerbiában, adja a jó ég – egyébként talán közismert, hogy idén a nemzeti össztermékünknek 1 százalékát már elveszítjük a Jugoszláviával való kereskedelemben, a határ menti forgalomban –, hogyha visszaáll a normális élet, akkor az ebből adódó jövedelem bevételből bőségesen tudjuk kárpótolni, azt hiszem, azt a Külügyminisztériumot, amely netán ettől elesik. (Közbeszólások a bal oldalról: Ez nem ott jelenik meg!)
Egy gondolatot talán hadd mondjak Kuncze Gábor matematikájához: tegnap én úgy hallottam – adja össze, szorozza, vonja ki –, hogy a köztársasági elnök úr dél-amerikai útja – amely egyébként nem az ő közvetlen protokollköltségéből történik, hanem a Külügyminisztérium fedezi ezeket az utakat – 10 millió forintnál többet tesz ki, és úgy tudom, hogy 20 főnél több ember volt a kíséretében. Ezt szíveskedjék még tudomásul venni. (Zaj. – Közbeszólások a bal oldalról. – Soós Károly Attila: A kormányból voltak a kísérők!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me