KUTRUCZ KATALIN, DR. (MDF)

Full text search

KUTRUCZ KATALIN, DR. (MDF)
KUTRUCZ KATALIN, DR. (MDF) Elnök Úr! Ügyrendi kérdésben kértem szót. Tegnap, vagy tegnapelőtt már, volt egy megállapodás a Házban, amely úgy szólt, hogy ha a bizottságok befejezik munkájukat, utána még módot kell adni arra, hogy a bizottsági munka befejezése után a bizottságban részt vevő képviselők részt vegyenek a vitában.
Úgy gondolom, ez a megállapodás azt is jelentheti, hogy a bizottság munkájának a befejezhetőségét lehetővé kell tenni. A bizottság akkor tudja befejezni a munkáját, ha az indítványok elfogytak. Az indítványok mindaddig folynak be, amíg a részletes vita tart, ennek egyik bizonyítéka az a négy módosító indítvány, amely itt van a kezemben, ebből háromnak még száma sincsen. Néhány perccel ezelőtt adták be őket.
A költségvetési bizottságnál fél tízkor is körülbelül 50 módosító indítvány volt, azt hiszem, most is körülbelül ennyi van. Ezek mind csatlakozó indítványok egyébként. Ebből következően úgy gondolom, hogy itt a Házban valaki nem tartja be a megegyezést és ezek nem mi vagyunk. (Közbeszólások: Ismerős!)
Ebből következően én azt szeretném kérni, annak érdekében, hogy a csatlakozó módosító indítványok özöne ne mehessen január 3-áig folyamatosan, mert úgy néz ki, itt erről van szó (Közbeszólás: Igen!) , tehát tegyük lehetővé az egyezmény betartását. Tegyük lehetővé azt, hogy a bizottság be tudja fejezni a módosító indítványok tárgyalását. Ezért én azt indítványozom, hogy a részletes vitát zárjuk le. (Taps, helyeslés a kormánypárti padsorokban.) Ezzel – bocsánat, bocsánat – nem akarjuk az egyezményt, vagy én legalábbis biztosan nem akarom az egyezséget megsérteni. Tehát ez nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy újra megnyissuk a vitát egy rövid időre, amíg a bizottsági tagok elmondják a véleményüket. De kérem, tessék megérteni, hogy ez egy róka fogta csuka, csuka fogta róka helyzet, mert amíg a részletes vita tart, addig az indítványok folynak, a bizottság a munkáját nem tudja befejezni és soha nem kerülünk abba a helyzetbe, hogy le tudjuk zárni a vitát. (Bekiabálások jobbról: Ügyrendi javaslat, azonnal szavazzunk!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me