ELNÖK (Vörös Vince)

Full text search

ELNÖK (Vörös Vince)
ELNÖK (Vörös Vince): Képviselőtársaim! Foglalják el helyüket, megkezdjük a munkánkat. Bejelentem, hogy az elnöki teendők ellátásában Tóth Sándor és Boros László jegyzők lesznek segítségemre.
Tisztelt Országgyűlés! A ma reggeli elnöki tájékoztatást kiegészítve közlöm, hogy a Magyar Köztársaság és az Osztrák Köztársaság közötti vasúti határforgalom ellenőrzéséről aláírt egyezmény kihirdetését indítványozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a gazdasági, valamint a külügyi bizottságnak. A magyar állampolgárságról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, az önkormányzati és az emberi jogi bizottságoknak.
A nemzeti kulturális alapról szóló törvényjavaslatot pedig megtárgyalásra kiadom a kulturális, a költségvetési és az alkotmányügyi bizottságoknak.
A nemzetközi jelentőségű vadvizekről elfogadott egyezmény és annak módosításai kihirdetését indítványozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a környezetvédelmi és a külügyi bizottságnak. Végül a Magyar Köztársaság és a Spanyol Királyság közötti barátsági és együttműködési szerződés megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a külügyi bizottságnak. Kérem ezeknek szíves tudomásulvételét!
Munkánkat a kérdések elmondásával kezdjük. Soós Károly Attila, a Szabad Demokraták Szövetségének képviselője kérdést kíván feltenni a miniszterelnökhöz, "A Kormány háza táján történt gazdálkodási szabálytalanságokkal és visszaélésekkel kapcsolatos személyi felelősségre vonások késlekedésének tárgyában" címmel.
Tájékoztatom Soós Károly Attila képviselőtársamat, hogy a kérdésre a miniszterelnök úr megbízásából dr. Kupa Mihály pénzügyminiszter válaszol.
Átadom a szót Soós Károly Attila képviselőtársamnak.
Kérdés: Soós Károly Attila (SZDSZ) – a miniszterelnökhöz – "A Kormány háza táján történt gazdálkodási szabálytalanságokkal és visszaélésekkel kapcsolatos személyi felelősségre vonások késlekedésének tárgyában" címmel

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me