KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)

Full text search

KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)
KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Asszony! Mi, akik 1956-ban és a következő években is ebben az országban éltünk, jól emlékszünk, hogy korántsem csak az akasztások, bebörtönzések és internálások tartoztak a bosszú, illetve az úgynevezett politikai konszolidáció kelléktárához, és nemcsak megalázták és verték az ország népét, hanem az is bevett módszer volt, hogy máról holnapra munkahelyüktől fosztották meg a kisebb szereplőket, illetve résztvevőket. Sokak munkaviszonyában keletkezett így hosszabb-rövidebb megszakítás, mert nem volt könnyű elhelyezkedniük, mivel az elvtársak körében az amnesztiák ellenére is az volt az általánosan elterjedt vélekedés, hogy '56-ra nincs megbocsátás.
Sokan cipelik ma is az így keletkezett joghátrány terhét, mivel az üldözés nyomán elveszett hónapokat és éveket ma sem lehet a munkaviszonyban töltött időhöz számítani.
Konkrét panasz alapján fordultam ez ügyben dr. Kis Gyulához, a szociális és egészségügyi bizottság elnökéhez, de tudomásom szerint ez idáig nem lépett előre a kérdés. Megítélésem szerint az emberi és isteni igazság alapján egyaránt időszerű, hogy végre levegyük az érintettekről a jelzett hátrányt. Ennek jegyében várom államtitkár asszony válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me