ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Az interpellációk és kérdések előterjesztésére holnap 14 és 16 óra között kerülhet sor.
Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság múlt heti ülésén nem alakult ki egyetértés abban, hogy Kéri Kálmán, Kónya Imre és képviselőtársaik önálló indítványa, mely a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosítását indítványozza, részét képezze-e a ma kezdődő ülés tárgysorozatának. Az előterjesztők – mint emlékezetes – új büntetőjogi törvényi tényállás megállapítására tesznek javaslatot, amely az önkényuralmi szervezetek jelképeinek használatát kívánja tilalmazni. Ezért most határozathozatalra van szükségünk annak eldöntésére, egyetért-e az Országgyűlés azzal, hogy a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításával foglalkozó törvényjavaslat tárgyalása a ma kezdődő ülésünk tárgysorozatának részét képezze-e.
Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 137 szavazattal, 34 ellenében, 42 tartózkodás mellett a tárgysorozatba illesztette az említett javaslatot.
Tisztelt Országgyűlés! Kérem, őrizzék meg a Ház határozatképességét, mert hamarosan még egy határozathozatalra kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me