TELLÉR GYULA (SZDSZ)

Full text search

TELLÉR GYULA (SZDSZ)
TELLÉR GYULA (SZDSZ) Köszönöm Elnök Úr a szót. Tisztelt Képviselő Úr, Salamon Képviselő Úr! Kérdést szeretnék intézni képviselő úrhoz. Örömmel veszem és készséggel elhiszem újra, hogy a foglalkoztatáspolitikai koncepciót fontosnak tartja a Kormány és fontosnak tartja a tisztelt kormánypárt. A benyújtásom és az általam megszabott határidő között nyolc hét volt. Hatvani képviselő úr módosító indítványa még két hetet tett hozzá. Tíz hét. Tisztelettel megkérdezem, hogy ha fontos volt ez a koncepció, akkor ebből a tíz hétből miért ment el már körülbelül hét hét? És hogy mit lehet csinálni a koncepcióval a maradék idő alatt? Egy.
A másik kérdésem. Úgy látszik, hiába mondtam el, de most elmondom tisztelettel még egyszer, hogy ennek a koncepciónak nem általában van az én megítélésem szerint szükségessége, hanem most abban a helyzetben, amelyik az elkövetkezendő év közepére ki fog alakulni. Ha ezt elszakítjuk a költségvetéstől és a költségvetésbe bevezetődő fontos gazdaságpolitikai döntésektől, akkor ez a koncepció absztrakttá válik. Szükséges úgy is, elismerem tisztelettel, de absztrakttá válik, mert nem tud vonatkozni a jövő évi helyzetre. Ezért akartam összekapcsolni most a költségvetés vitájával. Ez az összefüggés a válaszokban vagy az ellenvéleményekben konzekvensen figyelmen kívül marad.
A harmadikra már nem is tudok válaszolni, mert még egyszer mondom, ha az általam javasolt koncepciót elszakítjuk a konkrét helyzettől, és utána még egy módosítással a célokat elszakítjuk az eszközöktől, akkor mi maradt az én szándékomból? (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me