CSÉPE BÉLA (KDNP)

Full text search

CSÉPE BÉLA (KDNP)
CSÉPE BÉLA (KDNP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én ebben a kiélezett költségvetési helyzetben természetesnek tartom azt, hogy az Érdekegyeztető Tanáccsal egyeztetés és tárgyalás történik, természetesen a végső döntést a Parlament fogja meghozni.
Én nem sírnám vissza a régi érdekegyeztető módszereket, ami 1990 előtt volt – a jelenlegi érdekegyeztetők helyett is mondom ezt.
Frakciónk a megállapodást még nem tudta jóváhagyni, de annyit mindenesetre itt, ebben a napirend előtti részben el tudok mondani: örömmel üdvözöljük mindazokat az elemeket, amelyek a mi törekvéseinkkel találkoztak. Ilyen szerencsére sok van: a munkanélküliekkel kapcsolatos döntések, amelyek valami keveset javítanak; általában az alkalmazottakat érintő változtatás; a gyermeket nevelő családok helyzetét érintő változtatás; a nyugdíjasok, a háztartások, a közalkalmazottak helyzete; a gyógyszerrel kapcsolatos döntés, és nem utolsósorban a lakásépítőket érintő dolgok.
Itt elhangzott már az, hogy kinek az érdeme, ki kezdeményezte. Én annyit tudok hozzáfűzni, hogy pártunk – és azt hiszem, ezt nemcsak a magunk nevében, a koalíció nevében is mondhatom – ezeken a területeken arra törekedett, hogy a legoptimálisabb – a lehetőségek keretei között lehetséges legoptimálisabb – megoldás szülessen meg.
Mindig tisztában voltunk a szorító helyzettel ebben a kiélezett költségvetési helyzetben, tudtuk, hogy tökéletes megoldás nem lehetséges. Ezért, amikor egyeztetni fogjuk a megállapodásnak ezeket az eredményeit a mi konkrét módosító indítványainkkal, akkor aszerint fogjuk megítélni. Azonban ismét mondanám: ez a döntés még nem született meg, de frakciónk nyílt és örömmel üdvözli ezt a megállapodást, benne ezeket a szociális tartalmú elemeket. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me