GYŐRIVÁNYI SÁNDOR, DR. (FKgP)

Full text search

GYŐRIVÁNYI SÁNDOR, DR. (FKgP)
GYŐRIVÁNYI SÁNDOR, DR. (FKgP) Köszönöm szépen, Elnök Úr. Mélyen Tisztelt Ház! Gyerekkoromra visszaemlékezve… (Zaj.) … néhány házzal a lakásom után ki volt írva két harangöntő mesternek a táblájára – egyébként unokatestvérek voltak és azonos nevű emberek –, hogy vigyázzunk a keresztnévre, próbáljuk megállapítani azt, hogy ki a hiteles és ki a teljesebb.
Nem volt akkoriban bíróság, cégbíróság, amely igazságot tett volna a különböző cégek vagy vállalatok között, de most van már a Magyar Köztársaságnak bírósága és Legfelsőbb Bírósága, és ez a Legfelsőbb Bíróság 1992. november 3-án hozott jogerős döntésével kimondotta, hogy a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt hiteles vezetője és elnöke dr. Torgyán József… (Zaj. – Közbeszólások a kisgazda 36-ok soraiból: Éljen!) … Köszönöm szépen az ünneplést, látom, hogy egyetértenek e felvetéssel képviselőtársaim. (Derültség. – Szórványos taps.)
Így tehát ezt az elnevezést csak az ehhez a csoporthoz tartozó képviselők használhatják, mint ezt a Legfelsőbb Bíróság kimondotta. (Zaj.)
Én arra kérem az Országgyűlést, hogy ebben a kérdésben hozzuk meg végre a döntésünket, mert nem nagyon jó, hogyha ilyeneket hallunk képviselőtársainktól, hogy "torgyánista" meg "torgyánverte", a másik csoportról meg "szakadár, áruló". Ezt az újságban éppen ma olvastam, a Népszavában. (Zaj.)
Tehát ennek következtében úgy gondolom és úgy hiszem, hogy jó lenne, ha végre a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának döntése alapján döntenénk erről a megnevezésről. Köszönöm, elnök úr. (Szórványos taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me