LOTZ KÁROLY, DR. (SZDSZ)

Full text search

LOTZ KÁROLY, DR. (SZDSZ)
LOTZ KÁROLY, DR. (SZDSZ) Köszönöm. Tisztelt Képviselőtársak! Elnök Úr! Talán szokatlan, hogy egy ellenzéki képviselő a jelenlegi költségvetésnek egy tételét szeretné védeni. Mint a fogyasztóvédelmi albizottság vezetője szeretnék az IKM-nek egy módosító javaslatától, egy radikális módosító javaslatától eltekintést kérni, ebben az esetben miniszter úrtól és képviselőtársaktól. Itt a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnek, illetve a felügyelőségek költségvetésének az esetleges javasolt csökkenéséről van szó, mivel – sajnos – a kormányzat egyetértett.
Jelen pillanatban kezd végre Magyarországon egy kicsit megindulni a fogyasztóvédelem. A tavalyi vizsgálatok értelmében hihetetlen mértékben megnőttek a fogyasztók megkárosításai. Egyedül a vendéglátóiparban 40%-os az átlagos fogyasztói károsodás.
Az egyetlen olyan szervezet, ami állami támogatást élvez és segítséget élvez, ez a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség. Vizsgálatai világosak, áttekinthetőek, és ez az a szervezet, amelyiknek valóban ellenőrzési joga is van.
Úgy gondolom, hogy amikor a fogyasztóvédelmi törvény koncepcióját éppen ezen a héten küldtük szét Katona Kálmán képviselőtársammal, amikor a Parlament előtt van a másik fogyasztóvédelmi törvény, a termékfelelősségi törvény, nem lenne célszerű radikálisan csökkenteni, és semmilyen szempontból, hangulati szempontból se lenne jó a vizsgálatok lehetőségét csökkenteni.
Úgyhogy az a kérésem ebben az esetben, hogyha lehet, akkor tartsa meg a kormányzat az eredeti előirányzatát ennek a szervezetnek.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me