NÉMETH ZSOLT (FIDESZ)

Full text search

NÉMETH ZSOLT (FIDESZ)
NÉMETH ZSOLT (FIDESZ) Tisztelt Pál József! Tisztelt Speidl Zoltán! Csak arra gondolok, mi lenne akkor, hogyha nem bocsátott volna meg nekem… Így a "nemzettudat analfabétájá"-nak minősített és a nevelési hiányosságokra hivatkozott, modortalannak minősített – gondolni sem tudok arra, mi lett volna akkor, ha nem bocsát meg nekem… Köszönöm ezt a megbocsátó gesztust.
Én csak arra hívnám föl a figyelmet, hogy örültünk annak, hogy széles körű műveltségéről meggyőződhettünk: megismerkedhettünk a tejtestvériségről és a hídszerepről és a huszadik századi történelemről vallott nézeteivel. Egy önképzőköri dolgozat keretei közé ez mindenképpen belefért volna, vagy egy nemzetiségi ankéton is, azt hiszem, elhangozhatott volna – de egy törvény általános vitája zajlik a Parlamentben, és több mint húsz percet ezzel eltölteni, azt hiszem, több mint könnyelműség a magyar Parlamentnek.
Fodor Gáborra hivatkozott: ő valóban bizottsági elnökként szólt, ezért nem fejtette ki véleményét a törvénytervezettel kapcsolatban. Számunkra nem okoz nehézséget, hogy elválasszuk azt, amikor egy pártpolitikai kritikát kell kifejteni, és amikor egy bizottsági elnöknek egy konszenzuális álláspontot kell kifejteni.
A nemzeti liberalizmus múlt századi pátosza annyiban különbözött ennek a törvénytervezetnek a pátoszától, hogy az a törvény jó volt. Ez a törvény nem jó, tehát nincs indokoltsága annak, hogy ilyen jellegű pátosszal legyen bevezetve.
Nagyon érdekelne Pál József véleménye arról, hogy mit gondol a taxációról, mit gondol a kisebbségek országos önkormányzatainak a létrehozási módjáról, amelyet ez a törvény megfogalmaz; mi a véleménye a helyi kisebbségi önkormányzatok létrehozásáról; meg van-e elégedve azokkal a hatáskörökkel, amelyek telepítve vannak a helyi kisebbségi önkormányzatokhoz, vagy pedig csak azt tudhatjuk meg tőle, hogy a magyarság Európa legnagyobb kisebbsége – holott nem a magyarság, hanem a cigányság Európa legnagyobb kisebbsége.
Szeretném, ha ezekről a kérdésekről is hallhatnánk a kormánypárti padsorokból az elkövetkező időkben. Köszönöm figyelmüket. (Taps a FIDESZ soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me