ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottakkal összhangban
– az Országos Betétbiztosítási Alap létrehozásáról és működésének részletes szabályairól szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és a költségvetési bizottságnak;
– a Magyar Köztársaság 1992. évi pótköltségvetéséről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, a költségvetési, az önkormányzati, a szociális és a honvédelmi bizottságnak;
– az 1992. évi költségvetés alakulásáról, az államháztartás helyzetéről szóló országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési bizottságnak;
– a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról szóló 1991. évi törvényt – rövidített címet mondok –, a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi, valamint a közalkalmazottak jogállásáról szóló, ugyancsak 1992. évi törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és a szociális bizottságnak;
– a bős–nagymarosi vízlépcsőrendszer kérdéseivel foglalkozó ideiglenes bizottság létrehozásáról szóló határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a gazdasági, a környezetvédelmi és a külügyi bizottságnak;
– a szociális ellátások további átalakításának rövid és középtávú feladatairól szóló határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális, a költségvetési és az önkormányzati bizottságnak;
– a települések egészséges ivóvízellátását elősegítő 1993–94. évi kormányprogramról szóló határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a környezetvédelmi, a szociális, a költségvetési és az önkormányzati bizottságnak.
Mielőtt további bejelentéseimet ismertetném, megkérem a Ház jelen lévő tagjait, hogy őrizzék meg a Ház határozatképességét, rövidesen határozathozatalra lesz szükség.
Tisztelt Országgyűlés! Ismertetem mai ülésnapunk várható programját. Először részletes vitára bocsátásról határoz az Országgyűlés.
Majd a magzati élet védelméről szóló törvényjavaslat általános vitáját kezdjük meg.
Ezután a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról rendelkező törvény, a munka törvénykönyve, valamint a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítását indítványozó javaslat általános vitája következik.
Az érdekeltek ugyan meghívót kapnak, mégis szeretném bejelenteni, hogy fél kettőkor rendkívüli házbizottsági ülést tartunk.
Délután a szokott időben, 14–16 óra között interpellációk és kérdések előterjesztésére kerül sor.
Ezt követően határozathozatalok következnek.
Először a Szigetköz természetvédelmi, környezetvédelmi, tájvédelmi és területfejlesztési kérdéséről szóló határozati javaslat vitája és határozathozatala következik.
Ezután Tiszaderzs község önkormányzati képviselő-testülete feloszlatásáról szóló határozati javaslat általános és részletes vitája, majd határozathozatala.
Ezt követi az Országgyűlés Házszabályainak módosításáról rendelkező határozat módosítását indítványozó javaslat vitája és határozathozatala.
Majd az Országgyűlés bizottságairól, tisztségviselőiről és tagjairól szóló javaslat vitája és határozathozatala.
Ezután az Országos Érc- és Ásványbányák üzemével kapcsolatos járadékfizetési kötelezettség átütemezéséről szóló javaslat általános és részletes vitája, illetve határozathozatala.
Majd a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról rendelkező törvény, a Munka Törvénykönyve és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítását indítványozó javaslat részletes vitája és határozathozatala.
Ezután a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló javaslat részletes vitája.
(10.20)
Ezt követi a távközlésről szóló javaslat általános vitájának folytatása és lezárása.
Ha még marad idő, folytatjuk a termőföld tulajdonával és használatával összefüggő egyes jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját, illetve a bányászatról szóló törvényjavaslat általános vitáját.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me