KATONA BÉLA, DR. (MSZP)

Full text search

KATONA BÉLA, DR. (MSZP)
KATONA BÉLA, DR. (MSZP) Tehát szeretném elmondani – ezt nem én találom ki –, azt mondta az ÁVÜ illetékes igazgatója, hogy szerinte az új vezető végre fogja hajtani mindazokat a döntéseket, amelyeket az ÁVÜ a Pátria Nyomda esetében helyesnek tart. Természetesen ehhez jó, ha nem hozzáértő ember kerül oda, mert az esetleg gondolkodni fog.
Szeretném azt is elmondani, hogy a másik lehetséges indok – és itt van az egyetlen dolog, amiben nem értek egyet miniszter úrral – az pontosan az, hogy egyre hangosabban dörömbölnek az MDF-kliensek a jól fizető állásokért az önök ajtaján. (Közbeszólás balról: Így van!) Szeretném elmondani, hogy ezek az emberek nem lerobbant vállalatok élére akarnak beülni, nem kemény munkával akarják az egyébként rossz vezetők által tönkretett vállalatokat rendbe hozni, hanem nyilvánvalóan jól menő vállalatokat akarnak megkapni. (Az elnök csenget.)
Azt is szeretném elmondani, hogy ehhez megtalálták az elméletet, mert ugyancsak az ÁVÜ illetékes igazgatója azt mondja, a Pátria Nyomda Vass úr nélkül is nagyon jó eredményeket fog elérni, jól működne akkor is, ha én irányítanám. Ez magyarul azt jelenti, hogy teljesen mindegy, hogyan működik egy vezető, a vállalat vagy jó, vagy rossz. Ezzel az elmélettel, tisztelt miniszter úr, az önök vezetése alatt álló szervezet pontosan azt hiteti el a magyar menedzserekkel, hogy ebben az országban a rossz, tehetségtelen menedzsereknek semmi félnivalójuk nincsen, mert azok helyére nem pályázik senki. A tisztességes, jól dolgozó, szakmailag megalapozott és sikeres menedzsereknek annál több félnivalójuk van, minél sikeresebbek, mert annál több jelentkező lesz a helyükre.
Én úgy gondolom, aki azzal az első feltételezéssel ért egyet, hogy ez jó az országnak, az nyomja meg az,igen" gombot…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me