SZILI SÁNDOR (MSZP)

Full text search

SZILI SÁNDOR (MSZP)
SZILI SÁNDOR (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Miniszter Úr! A társadalom és a gazdaság átalakításának folyamata egyre több negatív hatást gyakorol a munka világára, a dolgozó emberek sorsának alakulására. Miközben nő a létbizonytalanság, a munkanélküliségtől való félelem egyre kiszolgáltatottabbá teszi a munkavállalókat. Ez a kiszolgáltatottság háttérbe szorítja a munka végzéséből adódó veszélyek és veszélyforrások feltárását és kiküszöbölését.
Mindezekhez hozzájárul, hogy a gazdálkodó szervezetek szűkös anyagi helyzete miatt a munkabiztonsági követelmények egyre jobban romlanak. A jelenlegi katasztrofálisan rossz munkavédelmi helyzet javításának alapvető feltétele, hogy a magyar Parlamentben elfogadásra kerüljenek azok a nemzetközi egyezmények, amelyekre ráépülve kidolgozhatóvá válik egy munkavédelmi nemzeti program, illetve a munkavédelmi törvény.
Bár tisztában vagyok azzal, hogy a Kormány saját magára szabott határidőt rugalmasan kezeli, mégis úgy gondolom, hogy a miniszterelnök úr által aláírt határozatnak van akkora súlya, hogy a felelős miniszterek magukra nézve kötelezőnek tartsák.
Kérdéseim a következők: Mikorra tervezi a Kormány beterjeszteni a Parlamentnek ratifikálásra a Nemzetközi Munkaügyi Konferenciának a dolgozók biztonságáról, egészségéről és munkakörnyezetéről szóló 155-ös számú egyezményét és a 164-es számú ajánlását?
2. Mi az oka annak, hogy az 1071/1991. XII. hó 27-es kormányhatározat 1-es pontjában foglaltakat az érintettek nem hajtották végre?
3. Történik-e felelősségrevonás, ha a miniszterelnök úr által aláírt kormányhatározat határidejét a felelős miniszterek nem tartják be?
Várom válaszát, miniszer úr. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me