TOMPA SÁNDOR (MSZP)

Full text search

TOMPA SÁNDOR (MSZP)
TOMPA SÁNDOR (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Ez év június 16-án interpellációt intéztem önhöz a közalkalmazotti jogviszony értelmezése tárgyában. Válaszát akkor nem tudtam elfogadni, azonban a Parlament ezzel ellentétesen döntött: elfogadta az ön válaszát. A törvény végrehajtása azóta megkezdődött, megjelent a végrehajtást szolgáló kormányrendelet is. Tapasztalataim sajnos azt igazolják, hogy a közalkalmazottak besorolása, a munkáltatónál munkaviszonyban illetve közalkalmazotti jogviszonyban töltött idő kiszámítása szinte megoldhatatlan feladatot jelent a munkáltatóknak.
(15.30)
Ezek tükrében teszem fel az alábbi kérdéseket miniszter úrnak.
l. Változatlanul úgy ítéli-e meg, hogy a közalkalmazottak jogállásáról szóló, '92. évi XXXIII. törvény 87. §-ának (2) bekezdése, valamint ugyanennek a törvénynek a 64. § (2) bekezdése és a Munka Törvénykönyve 209. §-a egymásnak nem mond ellent, és alkalmazása problémát nem jelenthet. Az idézett törvényhelyek ismertetésétől eltekintenék az idő kímélése miatt.
2. Kérdésem: Munkaviszonyban, illetve közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek számít-e a beteg gyermek vagy idős szülő gondozására, esetleg saját lakás építésére kapott fizetés nélküli szabadság, az állami célú külföldi kiküldetés vagy az ösztöndíj időtartama.
3. Elképzelhető-e az a valóságban, hogy a közalkalmazotti munkáltatók – erre apparátussal nem rendelkező iskolák, óvodák, rendelőintézetek, kórházak, stb. – a közalkalmazottak különböző jogcímen járó juttatásaihoz különböző módon számítgassák a közalkalmazotti jogviszonyban töltött időt, illetve ezen időket egymástól elkülönítve, naprakészen nyilvántartsák és figyelemmel kísérjék a különböző jogcímű juttatások megállapításához.
Várom válaszait, miniszter úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me