NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ)

Full text search

NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ)
NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Meglehetősen részletesen leírtam a kérdésemben, hogy miért drága az úszásoktatás. Ezúttal csak a javaslataimat olvasnám fel, mert hisz' pontosan erre van szükség, hogy ezeket teljesítsük.
Javaslatom a következő: első és talán legfontosabb, hogy az 1/1992. (I. 6.) KHVM-rendelet módosíttassék – elsősorban a díjcsökkentő tétel. A sportpályák esetében, amit az 1. számú mellékletben sorol fel a rendelet, egyedenként, a pálya borítását figyelembe véve állapítsák meg a locsolás napi, illetve éves reális szükségletét – tehát a tartánt és a füvet ne tévesszék össze.
Az ivóvíz – tehát fürdés, mosás – napi mennyisége a tényleges emberi szükséglethez igazítottan kerüljön megállapításra.
A napi normatívákat az üdülők, kempingek mintájára csak a tényleges használat idejére számítsák fel – tehát az iskoláknak ne 364 napra.
Locsolás esetén ne kelljen csatornadíjat fizetni.
Az uszodák újabb nehéz helyzetére később ismét vissza kell térni ezzel összefüggésben.
Végül: az oktatási intézményeket kétszeresen is sújtja a rendelet. Ha esetleg rendelkeznek sportpályával – mármint az oktatási intézmények ", részükre külön szabályzatot, kedvezményt kellene adni.
Kérem államtitkárnő válaszát és állásfoglalását a javaslataimmal kapcsolatban… Bocsánat! Államtitkár Úr! Vízre gondoltam, környezetvédelemre asszociáltam – elnézést kérek. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me